🇬🇷 Μια «οικογενειακή υπόθεση», αφού το εστιατόριο της Κάτω Τούμπας συνδέεται με την «Εβόρα», που από το 2001 σερβίρει εκλεκτά κρεατικά, και όχι μόνο, στη Μακρυνίτσα Σερρών, στην περιοχή της Λίμνης Κερκίνης. Η ομάδα του Εβόρα Eatery φιλοδοξεί να μοιραστεί χειροποίητες γεύσεις από ποιοτικά υλικά σε προσιτές τιμές, γιατί πιστεύει ότι το «φαγητό είναι για όλους». Σε ένα μενού που πρωταγωνιστεί το κρέας θα βρείτε προτάσεις με διάφορες κοπές, μοσχάρι ωρίμανσης, αλλά και βουβαλίσιο κρέας, ακόμη και κυνήγι, όπως αγριογούρουνο. Εκτός από τα κυρίως πιάτα, έχει προσεγμένα και όχι τόσο συνηθισμένα ορεκτικά, με χαρακτηριστικότερο το Ποντιακό Περέκ, που φτιάχνεται από βουβαλίσιο γάλα με τον παραδοσιακό τρόπο. Επίσης, η ομάδα συμμετέχει σε πολλά γαστρονομικά φεστιβάλ και events και είναι γενικά δραστήρια. Όπως καταλαβαίνετε, όταν ακούμε «Εβόρα» μάς ανοίγει η όρεξη.

🇬🇧 EVORA / EATERY ― Situated in the neighborhood of Kato Toumpa, this family business isn’t a first-timer. Already owners of the famous “Evoro” restaurant that has been serving delicious meat dishes at the city of Makrinitsa in Serres, nearby Kerkini Lake, since 2001, they created “Evora” in Thessaloniki. Their team has the ambition to share homemade dishes made from fine ingredients at affordable prices since it believes that food “has to be accessible to everyone”. In their mostly carnivore menu, one can find different meat dishes from various beef cuts, aged beef and buffalo meat, as well as game meat such as wild boars. Apart from the main dishes, there also some fine and unusual starters such as the “Perek Pita” from Pontos that is made with buffalo milk according to the traditional recipe. Their team is quite active since it takes part in many gastronomical festivals and events. Therefore, it is rather clear that when we hear “Evora”, we get rather hungry.

ID: EVORA

EATERY
ΔΙΟΓΈΝΟΥΣ 13, ΤΟΎΜΠΑ| 13, DIOGENOUS str., TOUMBA
T: (+30) 231 093 0800
ANOIXTA | OPEN: 10:00 – 00:00
FACEBOOK: Εβόρα eatery
INSTAGRAM: evoraeatery