Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και το μυαλό σου είναι ήδη στην περίοδο των διακοπών. Η όρεξή σου, όμως, κόβεται απότομα, εάν κάνεις μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Οι τιμές των καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών έχουν φτάσει στον Θεό. Το ζήτημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αρκετούς αναλυτές να επισημαίνουν πως οι διακοπές στα ελληνικά νησιά τα επόμενα χρόνια θα είναι απαγορευτικές για τους μόνιμους κατοίκους της χώρας.

Υπάρχει, όμως, ένα νησί του Αιγαίου που διαφέρει απ’ όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτό γιατί, τόσο η διαμονή όσο και το κόστος διαβίωσης, παραμένουν σχετικά χαμηλά για τα σημερινά δεδομένα. Ποιο είναι, λοιπόν, και γιατί αξίζει να το επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι;

Το φθηνότερο νησί του Αιγαίου

Πρόκειται για τους Φούρνους Ικαρίας. Αυτό το σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται στη μέση του Ικαρίου Πελάγους και ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία και τις πανέμορφες και παράλληλα ήσυχες παραλίες. Αν, λοιπόν, κάνεις μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα αντιληφθείς πως οι τιμές των καταλυμάτων είναι πολύ πιο φθηνές συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 20 ευρώ το βράδυ.

Την ίδια ώρα χαμηλά είναι τα κόστη διαβίωσης στο νησί. Πολλές από τις τιμές στις ταβέρνες και στα παντοπωλεία διαφέρουν κατά πολύ με εκείνες άλλων νησιών. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να φας φρέσκο ψάρι με 10 ευρώ και μεζέδες με 5 ευρώ.

Τι πρέπει να δεις

Μπορεί να πρόκειται για ένα νησί που δεν έχει πολύ μεγάλο τουρισμό, εξαιτίας των αρκετών ωρών που πρέπει να διανύσεις με το πλοίο για να φτάσεις ως εκεί, ωστόσο, έχει αρκετές ομορφιές που αξίζει να ανακαλύψεις. Η χώρα των Φούρνων μοιάζει με ένα μικρό νησιωτικό χωριό, ενώ μπορείς να φτάσεις στην πιο κοντινή παραλία, κάνοντας απλά μερικά βήματα από την κεντρική πλατεία.

Ξεχωρίζει το σοκάκι με τις μουριές που οδηγεί από το λιμάνι, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η πλατεία με τα πλατάνια. Στο νησί υπάρχει, επίσης, ένας ακόμη μικρότερος οικισμός, το Καμπί, αν ψάχνεις για πιο ήσυχες διακοπές.

Τέλος, μπορείς να πάρεις το καΐκι και να κάνεις μια βόλτα στη Θύμαινα, ένα ακόμη μικρότερο νησάκι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τους Φούρνους. Ίσως βρήκαμε, λοιπόν, πού θα περάσεις τις φετινές καλοκαιρινές σου διακοπές.

Πηγή: oneman.gr