Η λίστα μάς ταξιδεύει από τη Μεσσηνία, μέχρι την Κέρκυρα και την Κρήτη. Στην κορυφή, ωστόσο, βρίσκεται μία παραλία της Αλβανίας.

Πρόκειται για έναν κατάλογο με τις παραλίες που διαθέτουν τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο, τον οποίο συνέταξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas.

Για να καταλήξουν στην κατάταξη, οι ερευνητές συνέταξαν μια μακρά λίστα με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Στη συνέχεια, ακολούθησε η χρωματική ανάλυση, η οποία περιελάμβανε λήψη μη επεξεργασμένων εικόνων των παραλιών από τους Χάρτες Google, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σταγονόμετρου για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού και διασταύρωση αυτής της απόχρωσης με την επίσημη πιο μπλε απόχρωση του μπλε.

Η Ευρώπη τα πήγε πολύ καλά με 26 από τις 30 καλύτερες. Η Ελλάδα κυριαρχεί στη λίστα, διεκδικώντας 5 από τις 10 πρώτες θέσεις.

Η παραλία Pasqyra, ή αλλιώς Mirror Beach, στην Αλβανία, αποδεικνύεται ότι έχει τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο. Βρίσκεται κοντά στους Αγίους Σαράντα και στο Εξαμίλι.

Τη 2η θέση κατέκτησε η Μπούκα στη Μεσσήνη της Πελοποννήσου –μια από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες της περιοχής με ψιλή, χρυσαφένια αμμουδιά- και την 3η, η παραλία Κασσιόπη του ομώνυμου χωριού στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας με το λευκό βότσαλο.

Την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν οι παραλίες Plage de la Vernette στη Νοτιοανατολική Γαλλία και Kaputaş στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ακολουθούν στις θέσεις 6 και 7, δύο ακόμα ελληνικές παραλίες: το Βούλισμα στο Λασίθι στην Κρήτη και το Φωκί στην Κεφαλλονιά.

Για να κλείσουμε το Top10 με τις παραλίες Praia do Carvalho στην Πορτογαλία, Ομπρό Γιαλό στα Χανιά στην Κρήτη και Los Lances στην Ισπανία.