Λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο πανέμορφο Λευκοχώρι, ένα αρχοντικό ανοίγει τις πόρτες όλες τις εποχές του χρόνου και μας καλωσορίζει για τις ξεχωριστές μας στιγμές. Πως θα σας φαινόταν ένας παραδοσιακός γάμος αλλά με σύγχρονη ματιά, χορταστικό φαγητό σε καλαίσθητο περιβάλλον με ποιοτική εξυπηρέτηση; Εξαιρετική ιδέα. Συμφωνούμε και όλα αυτά τα ζήσαμε στο Αρχοντικό του Βάκια.

Παραδοσιακό φαγητό, άφθονο κρασί και φύση

Είναι διαφορετικό να μοιράζεσαι μια στιγμή, όπως ο γάμος (αλλά και η βάπτιση) με αγαπημένα σου πρόσωπα σ’ ένα άνετο, φυσικό περιβάλλον κατάλληλα στολισμένο για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή. Ο άνετος χώρος προσφέρεται για ξεχωριστούς στολισμούς ενώ διαθέτει και διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως τα μασίφ ξύλινα τραπέζια, τα κεντήματα και οι μαξιλάρες που μας προετοιμάζουν για τις παραδοσιακές στιγμές που θα ακολουθήσουν. Σ’ αυτό το περιβάλλον απολαύσαμε πλούσια εδέσματα, ορεκτικά και παραδοσιακά πιάτα όλα χειροποίητα και με ιδιαίτερη φροντίδα. Οι σούβλες, βέβαια, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Στο τραπέζι μας έφτασε μια ποικιλία με κοντοσούβλι, κοκορέτσι, ελασσονίτικο, αρνάκι και άλλες νοστιμιές. Μερίδες πλούσιες και όλα καλομαγειρεμένα. Τα συνοδεύσαμε με άφθονο βαρελίσιο κρασί και αμέσως ξεκίνησε το γλέντι. Όμορφες στιγμές για τις οποίες φρόντισαν και οι υπεύθυνοι του Αρχοντικού του Βάκια με την ποιοτική τους εξυπηρέτηση.

Μπορεί μια δεξίωση γάμου να έχει παραδοσιακό χαρακτήρα και ταυτόχρονα να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα; Εδώ, στο όμορφο Λευκοχώρι και στο Αρχοντικό του Βάκια μπορεί.

 

Και για καλό φαγητό με φίλους και την οικογένεια

Το Αρχοντικό του Βάκια λειτουργεί και ως εστιατόριο, μια παραδοσιακή ταβέρνα με εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά και χειροποίητα ορεκτικά και σαλάτες και είναι μια καλή ιδέα για μία κοντινή εκδρομή που θα συνδυαστεί μ’ ένα πλούσιο γεύμα.

 

Info
Το Αρχοντικό του Βάκια
Λευκοχώρι Θεσσαλονίκης
e-mail: [email protected]
Τ: 6958606511 & 6977591224
W: www.toarxontiko.gr