Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε «στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, δίνοντας όπως είναι φυσικό μεγαλύτερη έκταση στα αθλητικά έργα που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαβεβαίωσε ότι σε λίγες ημέρες ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και πάλι το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως σήμερα θα γεμίσουν με νερό οι πισίνες, ακολούθως θα γίνουν τα απαραίτητα τεστ, προκειμένου όπως είπε, «να είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητές μας αθλούνται με ασφάλεια» και τις επόμενες ημέρες, το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο για να μπορέσουν οι αθλητές, τα σωματεία, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να ξαναχρησιμοποιήσουν την εγκατάσταση.

Αναφερόμενος στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, επισήμανε πως πρόκειται για μία «πάρα πολύ παλιά εγκατάσταση, εγκαταλελειμμένη», κατά την διάρκεια των εργασιών διαπιστώθηκε πως «ήθελε πολύ περισσότερα πράγματα τελικά, από αυτά που αρχικά είχαν προβλεφθεί».

Ποιος είναι ο στόχος;

Βασικός στόχος και βασικό μέλημα, όπως τόνισε, είναι «να δώσουμε μία εγκατάσταση πίσω στον κόσμο της Θεσσαλονίκης ασφαλή για τα παιδιά μας και σύγχρονη» και «νομίζω ότι αυτό το καταφέραμε». «Το θέμα δεν είναι απλά να το λειτουργείς, για να το λειτουργείς και να γνωρίζεις ότι υφίστανται προβλήματα και ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στους αθλητές και στα παιδιά που πάνε», τόνισε επίσης, προσθέτοντας πως «Αυτό είναι το κομβικό, το α και το ω. Πλέον, μπορούμε να πούμε ότι τελειώσαμε και τις επόμενες ημέρες ανοίγει».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ