Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών έχει δημιουργηθεί ένα εστιατόριο με άποψη για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, με αισθητική αρμονική με τον ιδιαίτερο χώρο ενός Ιδρύματος αφιερωμένου στη σύγχρονη τέχνη και με τη θέληση να φροντίσει για τη γαστρονομική απόλαυση που συνοδεύεται και μία άρτια λίστα κρασιών και μία cocktail list που προσαρμόζεται στις τάσεις της εποχής.

Κουζίνα για να ταξιδέψεις στις αγαπημένες ελληνικές γεύσεις

Η ποικιλία των προϊόντων της Ελληνικής Γης είναι αυτή που δίνει το στίγμα για ένα μενού όπου οι αγαπημένες γεύσεις συναντούν τους δημιουργικούς συνδυασμούς των υλικών. Εξερευνώντας το μενού βλέπουμε ότι τα ορεκτικά ξεκινούν από τις κλασσικές «αλοιφές», όπως το χούμους, ο λευκός ταραμάς και η μελιτζανοσαλάτα, που σερβίρονται με πιτάκια και είναι πάντα εξαιρετική ιδέα για το ξεκίνημα του γεύματός σας.

Τα Ορντέβρ

Το ίδιο ισχύει – και είναι μία έκπληξη – με το Ορντέβρ α λα ελληνικά, όπως θα λέγαμε, με ντολμαδάκια, γαύρο μαρινάτο, λευκό ταραμά και γραβιέρα να συνυπάρχουν σε ένα πιάτο αναφορά στον κλασσικό ελληνικό μεζέ.

Ψητό κουνουπίδι με γκούντα

Οι Λαχανοντολμάδες με γέμιση φρέσκου ψαριού και με σάλτσα ψαριού, το τηγανιτό κουνουπίδι με πανάρισμα από gouda, η φωλιά από κανταΐφι με κορμό από Γκερεμέζι και μαρμελάδα περγαμόντο, οι γαρίδες με πάνκο και κρέμα πιπεριάς σαγανάκι είναι πολύ ιδιαίτερα ορεκτικά που αναρωτιέσαι τι να πρωτοδιαλέξεις.

Η Φωλιά με Γκερεμέζι (φωτό: Άρης Ράμμος)

Επίσης, η πατάτα εδώ είναι σοβαρή υπόθεση και το αποδεικνύουν τα «βραχάκια πατάτας» που τηγανίζονται ελαφρά και είναι από τα must του μενού εδώ και χρόνια. Έρχονται και σε εκδοχή «κομπλέ» με σιφόν παρμεζάνας και προσούτο. Άλλη μία εκδοχή της πατάτας είναι το σουφλέ με μανιτάρια, μπέικον, μυρωδικά και gouda.

Η Γλάστρα που έπεσε (φωτό: Άρης Ράμμος)

Οι σαλάτες, επίσης συνδυάζουν ιδιαίτερες γεύσεις και υλικά. Η «Γλάστρα που έπεσε» είναι μια από τις προτάσεις που δεν περνούν απαρατήρητες αφού από ένα γλαστράκι ξεχυλίζει μια δροσερή σαλάτα, αντιπροσωπευτική της ελληνικής κουζίνας. Οι «παπαρδέλες» από κολοκύθι και καρότο συναντούν φρούτα και μυρωδικά πάνω σε φύλλο ρυζιού σε μία ακόμη νόστιμη επιλογή.

Σαλάτα με παπαρδέλες από κολοκύθι και φύλλο ρυζιού (φωτό: Άρης Ράμμος)

Στα κυρίως πιάτα πρωταγωνιστεί το κρέας σε ποικιλία επιλογών και κοπών. Παντσέτα Μαύρου Χοίρου, Κότσι με κρέμα τραχανά και πατάτες baby, ταλιάτα από μοσχαρίσιο διάφραγμα Black Angus και σάλτσα κρασιού, ένα Οσομπούκο που λιώνει στο στόμα από βιολογικό μοσχαρίσιο κρέας, σάλτσα ντομάτας, λαχανικά και πουρέ πατάτας, κοτόπουλο με πατάτες αλλά κάπως διαφορετικό, Καπνιστή Μπριζόλα με πατάτες baby, γιαουρτλού με βουβαλίσια σουτζουκάκια αλλά και πεντανόστιμα σιγομαγειρεμένα βιολογικά μοσχαρίσια μάγουλα με παπαρδέλες κι ένα Burger από Black Angus με μετσοβόνε και καραμελωμένα κρεμμύδια συνθέτουν τη κρεατοφαγική πλευρά του μενού.

Το χορταστικό Οσομπούκο με πουρέ πατάτας

Υπάρχουν βέβαια και δύο ακόμη επιλογές με καπνιστή μελιτζάνα σε ριζότο και φιλέτο ψαριού ανοιχτής θάλασσας σε κρούστα από ζυμωτό ψωμί, σάλτσα ψαριού και κρέμα κολοκύθι για όσους δεν προτιμούν κρέας.

Ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα (φωτό: Άρης Ράμμος)

Οι προτάσεις του μενού ολοκληρώνονται με δύο επιδόρπια, μία μους lime και μία γκανάζ σοκολάτας με ροζ πιπέρι, ανθό αλατιού, μπισκότο αρωματισμένο με πορτοκάλι και φρούτα.

Events, θεματικά μενού και ένα διαφορετικό brunch

Κι αυτό γιατί στο Ανφάν Γκατέ φροντίζουν τόσο με την αισθητική του χώρου όσο και με τις ποικίλες και ιδιαίτερες προτάσεις σε κρασιά και αποστάγματα να ολοκληρώσουν τη γευστική σας εμπειρία ενώ θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με ένα cocktail από τους έμπειρους bartenders.

Συχνά είναι και τα events στο Ανφάν Γκατέ που αφορούν είτε βραδιές με θεματικά μενού και επιλεγμένη μουσική, ζωντανή ή με γνωστούς dj αλλά κι ένα Κυριακάτικο Brunch διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει καθώς βασίζεται σε αγαπημένες μας γεύσεις που συνθέτουν ο Νίκος Νυφούδης, ιδιοκτήτης του Ανφάν Γκατέ με τον δικό μας διευθυντή σύνταξης τον Κώστα Γιάντσιο (aka FOODKG) ενώ μαζί τους στη μουσική επιμέλεια με Jazz ύφος είναι ο Λεωνίδας Κοττέλης.

Το Ανφάν Γκατέ κρύβει ένα τρομερό παιδί μέσα του που έχει την περιέργεια να δοκιμάσει ξεχωριστές γεύσεις. Ζήστε την εμπειρία μαζί του.

 

 

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Αγ. Δημητρίου 159Α
(εντός του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών)
*Εύκολο Parking στην οδό Καθηγητού Βυζουκίδου

Τηλέφωνο
2310247307

Facebook: 
enfantgate2017

Instagram: anfangate_de_salonique