Σε επέκταση οδηγείται το πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στα παιδιά. Το Dentist Pass έως σήμερα απευθύνονταν μόνο σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Ωστόσο με νεο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε η επιδότηση ύψους 40 ευρώ θα επεκταθεί και για τους εφήβους έως 17 ετών. Πρόκειται για μια σημαντική παροχή, καθώς ουσιαστικά θα διπλασιαστεί ο πληθυσμός – στόχος της σημαντικής προληπτικής οδοντιατρικής δράσης.

Υπενθυμίζεται οτι το Dentist Pass περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο για έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών και καθαρισμό. Επίσης, τα παιδιά και οι γονείς τους θα λάβουν ενημέρωση και οδηγίες για την καλή στοματική υγιεινή.

Το επίδομα θα χορηγηθεί στον έναν από τους δύο γονείς, ο οποίος θα πρέπει να μπει στο gov.gr για να εκδώσει την κάρτα χρηματοδότησης (dentist pass).

Έως Παρασκευή 9/6, είχαν πραγματοποιηθεί 101.926 αιτήσεις, χορηγείται σε κάθε παιδί ηλικίας 6 έως 12 ετών ενώ εξετάζεται να ενταχθούν και έφηβοι ηλικίας έως 17 ετών.

Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατ. για τους ωφελούμενους και δεν έχει εφαρμοστεί κανένα εισοδηματικό ή άλλο κριτήριο. Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης φθάνει στα 40 ευρώ ανά παιδί και θα πιστωθούν σε ψηφιακή κάρτα. Η ισχύ της ψηφιακής κάρτας είναι μέχρι 6 μήνες από την ενεργοποίησή της και η πληρωμή ξεκινάει από Ιούλιο.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας

Είσοδος με κωδικούς Taxisnet και συμπλήρωση: ΑΜΚΑ παιδιού και στοιχεία επικοινωνίας γονέα (Διεύθυνση e-mail, Αριθμός κινητού τηλεφώνου).
Το κινητό που θα δηλωθεί να διαθέτει δυνατότητα NFC και η εξαργύρωση της κάρτας θα γίνεται στα POS των οδοντιατρείων.
Το ραντεβού μπορεί να γίνεται σε οδοντίατρο της επιλογής σας και καλύπτει δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει: έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών, καθαρισμός – απομάκρυνση πλακών κι οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.

Δείτε τη νέα απόφαση ΕΔΩ

Πηγή: dikaiologitika.gr