Η Νέα μαγειρική στήλη της food blogger Αθηνάς Αγιαννίδου, δίνει απάντηση στο ερώτημα «τι μαγειρεύουμε σήμερα».

Αθηνά Αγιαννίδου: Μια μαγείρισσα που από νεαρή ηλικία, ακούγοντας το κάλεσμα της φλέβας της και έχοντας ρίζες στη Μικρασιάτικη Γη, έπιασε μπαχαρικά, ποδιά και σκεύη κι άρχισε να περπατά στον κόσμο των γεύσεων. Ξεκίνησε μυρίζοντας και ρωτώντας. Συνέχισε γράφοντας και δοκιμάζοντας. Ολοκληρώθηκε προσθέτοντας στις βάσεις που πήρε, το δικό της μοναδικό στίγμα. Σε κάθε της βήμα στους δρόμους της γνώσης γύρω από το αντικείμενο της, είχε και έχει συντροφιά της «Αγαπημένης της κουτάλας».
Ταξίδεψε αρκετά και πάντα γυρνούσε με τις αποσκευές του νου γεμάτες αρώματα και νέες γεύσεις που δοκίμαζε.Έκανε την αγάπη της βρώσιμη και σέρβιρε στους ανθρώπους της. Έπειτα, στους καθηγητές της, αργότερα στους δικούς της μαθητές και μόνιμα πια στον κόσμο που τη διαβάζει.
Συνταγές με κύρια συστατικά τις αισθήσεις και τα αισθήματα. Γραμμένες με πένα την κουτάλα και μελάνι την ψυχή.
Ο τρόπος γραφής της απλός, χωρίς να αφήνει απορίες τόσο σε νέες όσο και σε παλιές μαγείρισσες. Τα υλικά που συνθέτουν τα πιάτα της, προσιτά και καθημερινά. Ο βαθμός δυσκολίας μικρός με σεβασμό προς τους πολλούς, καθημερινούς ρόλους της γυναίκας.