Ο επαγγελματίας σεφ και γευσιγνώστης, του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Charles Michel, βρήκε τη φόρμουλα και δημιούργησε ένα «απόλυτα ισορροπημένο burger».

Το σωστό το burger

Για να δημιουργήσει λοιπόν το απόλυτο burger που ξυπνά όλες τις αισθήσεις, ο Michel πιστεύει ότι η μυρωδιά θα πρέπει να αντιπροσωπεύει το 30%, η αφή το 25% και το 15% η ακοή, η όραση και η εκπληκτική γεύση, αντίστοιχα.

«Γευόμαστε πραγματικά τα τρόφιμα με όλες μας τις αισθήσεις», είχε τονίσει ο Michel, ο οποίος υπολόγισε πως οι πέντε «βασικές γεύσεις» μπορούν να είναι απόλυτα ισορροπημένες σε ένα burger: 35% umami (όξινο γλουταμινικό νάτριο), 25% αλμυρό, 20% γλυκό, 15% όξινο και 5% πικρό.

Τα συστατικά

Τα «στρώματα» του τέλειου burger φαίνεται ότι είναι σύμφωνα με τον καθηγητή της Οξφόρδης:

– Ζεστό ψωμάκι ψεκασμένο με σησαμέλαιο

– Σάλτσα chipotle

– Τραγανό μαρούλι και φέτες από αγγουράκι τουρσί

– Ζουμερή, ώριμη ντομάτα

– Τραγανές φέτες ζαμπόν Σεράνο και τηγανιτού κρεμμυδιού

– Λιωμένο τυρί Καμαμπέρ σε φέτες

– Μπιφτέκι από κρέας Wagyu, μαριναρισμένο σε σάλτσα μπάρμπεκιου, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

– Κέτσαπ

– Ψωμάκι με λίγη σάλτσα σόγιας

πηγή: http://www.supply.gr/