Εάν έχεις λιπαρά μαλλιά και ειδικότερα, εάν ζεις σε πόλη και έχεις λιπαρά μαλλιά, αυτό το άρθρο έχει γραφτεί για εσένα. Σου έχουμε πέντε συμβουλές, οι οποίες όμως θα βοηθήσουν όχι στο να ξεφορτωθείς τη λιπαρότητα, αλλά να την εξισορροπήσεις και να έχεις λίγο καλύτερη διάθεση το πρωί.

1. Μαξιλαροθήκη

Είναι ίσως η πιο σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνεις. Επένδυσε σε μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη και ξέχνα τις βαμβακερές. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεις την τρίχα από το σπάσιμο, αλλά και μειώνεις στο 90% την τριβή του κεφαλιού με το μαξιλάρι, το οποίο φέρνει ως αποτέλεσμα τη λιπαρότητα που αντιμετωπίζεις το πρωί.

2. Λούσιμο

Με το που τελειώσεις το μπάνιο, ξέπλυνε τα μαλλιά σου με κρύο νερό. Τα μαλλιά σου θα είναι πιο λαμπερά και, με αυτόν τον τρόπο, «κλειδώνεις» τους πόρους.

3.T-Shirt

Κι όμως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις αυτά τα παλιά κοντομάνικα. Η χρήση πετσέτας αρχικά φριζάρει τα μαλλιά σου, δεν τους επιτρέπει να κρατήσουν την ενυδάτωση που χρειάζονται καθώς την απορροφά και προκαλεί έντονη τριβή με το δέρμα η οποία είναι ο εχθρός μας.

2. Διατροφή

Η διατροφή μας επηρεάζει τόσο το σώμα μας, όσο και τη διάθεση. Απόφυγε τις λιπαρές τροφές και ιδιαίτερα τα αλμυρά snack. Σίγουρα πρόσθεσε στη διατροφή σου ξηρούς καρπούς, φρούτα, άφθονο νερό και θα μας θυμηθείς.

1. Προσοχή στο προϊόντα

Δώσε ιδιαίτερη φροντίδα και χρόνο στο τι προϊόντα αγοράζεις. Τα 2 σε 1, είναι βόμβα για τα μαλλιά σου και δεν βοηθάνε με τη λιπαρότητα, ίσα ίσα. Επίσης, φρόντισε το σαμπουάν σου να είναι διάφανο. Συμβουλή δικιά μας προτίμησε να επενδύσεις σε κάποιο προϊόν με φυσικά συστατικά. Δικό μας αγαπημένο το Big της Lush, το οποίο είναι σε μορφή χοντρού αλατιού, κάνοντας ταυτόχρονα scrub στο δέρμα, ενώ καθαρίζει σε βάθος τους πόρους από τα καυσαέρια και τους ρύπους.

https://www.instagram.com/p/BFqxfCnrTaR/