Ο Δημήτρης Εικοσιδυός δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ένας άνθρωπος με φυσική ευγένεια που σε υποδέχεται πάντοτε με χαμόγελο και ισχυρή δόση χιούμορ στις συζητήσεις του. Ταυτόχρονα είναι και ένας έμπειρος και σοβαρός επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης και στο μεγάλο αυτό κεφάλαιο που ονομάζουμε «σουβλάκι» και ψήσιμο στα κάρβουνα.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Στα «22 Σουβλάκια» στην Πλατεία Αριστοτέλους τον πρώτο λόγο έχει η ποιότητα της πρώτης ύλης και η άψογη εξυπηρέτηση των πελατών είτε πρόκειται για τακτικούς θαμώνες είτε για τουρίστες και περαστικούς.


Συμμετείχε στο διαγωνισμό Thessaloniki best Street Food 2018. Δείτε το top 10!


 

Η ουσία εδώ είναι το καλό κρέας και το σωστό ψήσιμο. Η μεγάλη εμπειρία του Δημήτρη και της ομάδας του εγγυώνται και για τα δύο. Τα κρεατικά δεν είναι φορτωμένα με πολλά μπαχαρικά ή μαρινάδες. Με λίγο λεμόνι, με ελαφριές sauce, με νόστιμες πατάτες σε αφράτο ψωμάκι ή πίτα ή απλά με λίγο κρεμμυδάκι στο δισκάκι με τα σουβλάκια που ανταλλάσσει αρώματα με το νόστιμο κρέας. Και αν δεν τρώτε κρέας, κανένα πρόβλημα σουβλάκι μανιταριών, λαχανικών, με χαλούμι αλλά και μπιφτεκάκι μανιταριού θα σας καλύψουν πλήρως.

Μία πρόταση, που επίσης, δεν παραλείψαμε να δοκιμάσουμε είναι το μπεργκερίνι, με 100% μοσχαρίσιο κιμά με απλή συνταγή και βρώμη μέσα στο μείγμα, η βρώμη χρησιμοποιείται και στο μπιφτέκι μανιταριών και δένει άψογα με τα υλικά. Η προσοχή που δίνεται στις λεπτομέρειες είναι εμφανής.

Μια αεικίνητη και ευχάριστη ομάδα είτε στο ψήσιμο και την προετοιμασία είτε στο σερβίρισμα φροντίζει όλα να λειτουργούν άψογα και με καλή διάθεσή. Μπορείτε να παραγγείλετε και τεμάχια αλλά και τα περίφημα σάντουιτς, όπως το δικάβαλο.

Η δε πατάτα φούρνου δεν πρέπει να λείψει από τις παραγγελίες σας. Ψημένη με τη φλούδα της σε ειδικό φούρνο έρχεται με μια sauce γιαουρτιού και πάπρικας και δίνει άλλη διάσταση στην απόλαυση των γεύσεων. Μια από τις νέες γνωριμίες μας με το μενού ήταν το σουτζουκάκι και το λουκάνικο. Είμαστε σίγουροι ότι θα αποκτήσουν πολλούς πιστούς φίλους.

Αυτό που πολλοί, όμως, δε γνωρίζουν είναι ότι στον όροφο του καταστήματος υπάρχει ο χώρος προετοιμασίας, τα ψυγεία και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Έχει τύχει να περάσω ένα μεσημέρι Σαββάτου τυχαία μπροστά από το κατάστημα. Ο Δημήτρης ήταν εκεί και αφού χαιρετηθήκαμε και μιλήσαμε λίγο έχοντας ήδη ζητήσει να μου ετοιμάσουν κάτι να τσιμπήσω, με ρώτησε αν έχω ανέβει ποτέ επάνω στην κουζίνα.

Όταν του είπα ότι δεν έχει τύχει, με ανέβασε στον χώρο της κουζίνας και της προετοιμασίας, όπου αντίκρισα ένα πεντακάθαρο περιβάλλον και με όλα τα πράγματα υποδειγματικά τακτοποιημένα. Αυτός ήταν ο χώρος μία ώρα Σαββατιάτικης  αιχμής και φυσικά βρέθηκα εκεί συμπτωματικά, δεν με περίμενε. Ήταν μια τυχαία στιγμή της ημέρας. Αυτό λέει πολλά και είναι μία από τις εξηγήσεις του γιατί το «22 Σουβλάκια» είναι ένα κορυφαίο κατάστημα στο είδος του.

Μην περιμένετε και πολύ, λοιπόν, και δοκιμάστε νόστιμο σουβλάκι και όχι μόνο από τους καλύτερους.

Το Νέο 22 Burger

Στις αρχές του Δεκέμβρη 2018, μας σύστησε το νέο του burger. Ζουμερό και λαχταριστό, αποτελεί τη νέα μας signature πρόταση για street food στο κέντρο.

info
Πλατεία Αριστοτέλους 8, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 224422.
facebook page: 22 Σουβλάκια