Εάν είσαι από τους ποδοσφαιρόφιλους που κουβαλάνε μέσα τους τις συγκινήσεις από όλους εκείνους τους αγώνες που τους έκαναν να δακρύσουν, εάν έχεις ζήσει ξανά και ξανά τις στιγμές που ένα σφύριγμα, μία ανατροπή, ή ένα λάθος, σε έκανε να πεταχτείς εκστασιασμένος με μια κραυγή που θα σε ακολουθεί μέχρι και τώρα, εάν θυμάσαι τους μεγάλους τελικούς στην ιστορία του Champions League, τότε σίγουρα θα ξέρεις πως το παν για να απολαύσεις έναν τελικό είναι η ατμόσφαιρα.

Ο φετινός τελικός, αυτός που ζήσαμε το Σάββατο, ήταν ένας αγώνας που θα μας μείνει αξέχαστος. Όχι μόνο για το πάθος και για την έκφραση των «Κόκκινων» τη στιγμή που σήκωναν την πολυπόθητη κούπα, αλλά για τον τρόπο που το παρακολουθήσαμε. Η Heineken έβαλε τον δικό της, μοναδικό, χαρακτήρα. Το Ολύμπιον έγινε ο ιδανικός χώρος για τη μαγική προβολή που θα ακολουθούσε. Και ο κόσμος ενώθηκε, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μας προσέφερε αναμφίβολα, την καλύτερη εμπειρία τελικού στη ζωή μας.

Η ατμόσφαιρα που σε καλεί να γίνεις κομμάτι της

Μπορούσες να μπεις στο μουντ από τη στιγμή που κατηφόριζες την Αριστοτέλους. Μπορούσες να δεις τον κόσμο με τα χαρακτηριστικά πράσινα μπουκάλια να τους δροσίζουν όσο εκείνοι ζεσταίνονταν για τον μεγάλο αγώνα. Μπορούσες να δεις το μεγάλο banner με το σύμβολο του φετινού Champions League να σε καλεί σε μια γιορτή, και τις πράσινες μπλούζες να δίνουν το έναυσμα. Ένιωθες απλά ότι θέλεις να γίνεις κομμάτι εκείνου που ένωνε τους ανθρώπους στην είσοδο, εκείνου του αισθήματος, της ανυπομονησίας που μοιράζονταν λίγο πριν την έναρξη. Προχωράς και μπαίνεις ανάμεσα τους. Γίνεσαι μέρος της γιορτής. Η Heineken σε καλεί.

Σφύριγμα με άφθονο γέλιο

Ανάμεσα σε όλους τους τελικούς που έχεις δει μέχρι στιγμής, η έκφραση που σε χαρακτηρίζει πριν τον αγώνα είναι μία από τις ακόλουθες. Είτε κοιτάς το ρολόι έντονα μέχρι να ακούσεις το σφύριγμα της έναρξης, είτε μιλάς με τους φίλους σου έχοντας ξεχάσει ότι ο αγώνας κάποια στιγμή θα αρχίσει. Αυτή τη φορά η έκφραση που περιέβαλε την κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον, που ένωνε όλους τους θεατές, ήταν αυτή του γέλιου. Ο λόγος; Το δίδυμο του Δημήτρη Μακαλιά και του Ζήση Ρούμπου, το οποίο μας έκανε να δακρύσουμε από τις μυθικές του ατάκες, μας ανέβασε στη σκηνή και μας έκανε να ξεκαρδιστούμε συμμετέχοντας. Τα πάντα ήταν έτοιμα για τον μεγάλο τελικό. Και το σφύριγμα ακούστηκε.

Η απόλυτη προβολή

Ήταν ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, η τέλεια εικόνα, τα γκολ που αντηχούσαν μέσα σε μια κινηματογραφική  αίθουσα, οι πανηγυρισμοί πίσω από το καλοστημένο σκηνικό τη στιγμή που όλοι σηκώνονταν όρθιοι, η μπύρα που σε συντρόφευε σε κάθε μορφασμό για τις χαμένες φάσεις και σε κάθε καρδιοχτύπι. Για 90′ καθίσαμε αναπαυτικά στις καρέκλες μας και ζήσαμε την κάθε φάση με μοναδικό τρόπο. Όπως ακριβώς της άξιζε. Όπως ακριβώς άξιζε σε έναν τελικό champions league. Έναν τελικό που μας καθήλωσε.

Ένα «πράσινο» χαμόγελο

Φεύγοντας, και παίρνοντας την αναμνηστική τσάντα της HEINEKEN μαζί μας, ξέραμε ότι μέσα σε αυτόν τον Κόκκινο τελικό, όπου η Liverpool υπερίσχυσε της Totenham φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης οι αναμνήσεις μας θα ήταν πράσινες. Όπως ακριβώς και η μπύρα που μας πρόσφερε αυτή τη μοναδική εμπειρία. Μέσα σε μια αίθουσα που τα ποδοσφαιρικά αστέρια έλαμψαν, καθηλώνοντας μας. Έλαμψαν όπως και η εικόνα ενός τελικού που θα τον θυμόμαστε ως τη καλύτερη μας εμπειρία. Μία νύχτα που θα μας μείνει αξέχαστη.