To βιβλίο «Yiayia: Time-perfected recipes from Greece’s grandmothers» παρουσιάζει την τοπική ελληνική κουζίνα και περιλαμβάνει συνταγές (κυρίως χορτοφαγικές) και μυστικά από τις κουζίνες των γιαγιάδων σε όλη την Ελλάδα.

Στο βιβλίο ακολουθούμε το ταξίδι της Anastasia Miari, συγγραφέως και αρθρογράφου, η οποία ταξίδεψε σε διάφορα σημεία της χώρας με σκοπό να καταγράψει τις συνταγές μαγειρικής, τις ιδιαίτερες τεχνικές πίσω από αυτές και τις ιστορίες που είχαν να μοιραστούν οι Ελληνίδες γιαγιάδες.

Τα γεμιστά κολοκυθάκια από τη Λέσβο, η Κυκλαδίτικη φουρτάλια, το Κερκυραϊκό πικάντικο μπουρδέτο, τα πιάτα με ζυμαρικά Ιονίου, ο Κρητικός ντάκος, το κέικ καρπούζι από τη Μήλο είναι μερικές μόνο από τις συνταγές που μοιράζεται μαζί μας το βιβλίο «Yiayia» απεικονίζοντας τα διαφορετικά πιάτα της Ελλάδας –  πολύ πέρα ​​από τον γνωστό μουσακά, την ελληνική σαλάτα και το τζατζίκι!