Δεν είναι κάποιο αστείο, κάποιο troll ενδεχομένως, αλλά μία είδηση πέρα για πέρα αληθινή. Το μετρό της Θεσσαλονίκης μπορεί να είχε καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας, τελικά όμως είναι πιο κοντά από ποτέ για να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Ειδικότερα λοιπόν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, «στο τέλος του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό που θα ξεκινάει από την Νέα Ελβετία και θα φτάνει μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό».

Τόνισε επίσης πως «είμαστε πια σε ένα σημείο, σε μία κατάσταση μεγαλύτερης ασφάλειας να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε να παραδώσουμε το σύνολο της γραμμής».

Του χρόνου τέτοια εποχή, θα γίνουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο μήκος ολόκληρης της γραμμής και στο τέλος του 2020 η συμπρωτεύουσα θα έχει επιτέλους μετρό που όπως προείπαμε, θα ξεκινάει από την Νέα Ελβετία και θα φτάνει μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Τέλος, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επισήμανε:

«Το Μετρό μπορεί αυτή τη στιγμή να σχεδιάζει τη νέα γραμμή και ανατολικά και δυτικά, αλλά το Μετρό δεν ξεχνά ότι υπάρχει και η Τούμπα στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει μια πολύ ζωντανή και μεγάλη κοινότητα, στην οποία χτυπάει η καρδιά της Θεσσαλονίκης και επομένως οι επόμενες, μελλοντικές μας επεκτάσεις οπωσδήποτε θα έχουν Μετρό και στην Τούμπα».

Και κάπου εδώ μπαίνει ένα τυπικό τέλος σε όλα αυτά τα αστεία που έχουν γεννηθεί με το άπιαστο όνειρο ενός μετρό.

Πηγή: www.neolaia.gr