Ξεκινάει σήμερα από τον Δήμο Καλαμαριάς  το 8ο Φεστιβάλ Παιδείας. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, 7 Μαρτίου,  η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της «οδού Χηλής» αναμένεται να γεμίσει με χαμόγελα και να δοθεί από εκεί μέσα το εναρκτήριο σήμα για αυτήν την εβδομάδα παιδικής δημιουργίας.

Το Φεστιβάλ

Πρωταγωνιστές είναι μικροί και μεγάλοι μαθητές, οι οποίοι με τη βοήθεια και υποστήριξη των δασκάλων και των καθηγητών τους, παρουσιάζουν στη μαθητική κοινότητα μέσα από τις πολυπληθείς και ποικίλες εκδηλώσεις, τις καλλιτεχνικές δεξιότητες, τις αναζητήσεις, τις ανησυχίες τους, το ταλέντο, τη φαντασία τους και την δημιουργικότητά τους.

Το Φεστιβάλ Παιδείας στηρίζεται αποκλειστικά στη δύναμη της παιδικής φαντασίας, απελευθερώνει την καλλιτεχνική φύση που υπάρχει μέσα τους. Μέσα από διαφορετικές εκφράσεις τέχνης, όπως ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, η ζωγραφική, το θέατρο, και άλλα, οι μαθητές επικοινωνούν μεταξύ τους και προτείνουν με τη δική τους φωνή, κίνηση και βλέμμα, μια νεανική οπτική για την κοινωνία και τα προβλήματα που όλοι βιώνουμε. Επιπλέον μοιράζονται με το κοινό, το ταλέντο τις καλλιτεχνικές δημιουργίες και ανησυχίες τους, με τον πλέον δημιουργικό, ευφάνταστο και ευχάριστο τρόπο.

Η φετινή διοργάνωση

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 1.300 μαθητές από ένα Νηπιαγωγείο, 12 Δημοτικά Σχολεία, 4 Γυμνάσια ένα Λύκειο και το ΕΠΑΛ και στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια της πολιτισμικής συνείδησης αλλά και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών.

Το Φεστιβάλ έχει τίτλο «Τα παιδιά δημιουργούν και επικοινωνούν μεταξύ τους», και αποτελεί μια διοργάνωση του Δήμου Καλαμαριάς με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης. Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι και τις 15 του μηνός στο Δημοτικό Θέατρο «Οδού Χηλής».

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί στο φουαγιέ και στην αίθουσα του θεάτρου, έκθεση εικαστικών και άλλων δημιουργιών των μαθητών των 1ου , 4ου, 5ου και 8ου δημοτικών σχολείων, του 3ου γυμνασίου και του 3ου λυκείου.

 

από έως
Δραστηριότητες Θέματα kids Kids