Υπάρχει τρόπος να συναντήσεις ένα… δάσος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Στην γωνία της Αριστοτέλους με τη Βασιλέως Ηρακλείου, εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης, εδώ κι ενάμιση χρόνο, «φύτρωσε» ένα πράσινο street café. Ένα street café που βάλθηκε να προστατεύσει το περιβάλλον. Σας καλωσορίζουμε στο «Woods»!

Κάθε επιλογή τους, είναι οικολογική. Να εξηγηθώ: Φτάνοντας σ’ αυτή την όαση που φώλιασε στο κέντρο της πόλης και παραγγέλνοντας τον καφέ σου, ουσιαστικά, κάνεις καλό στο περιβάλλον! Κι εσύ θα αναρωτηθείς «πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;».

Εξηγούμαι ξανά: Ο ποιοτικός καφές που έχει επιλεχθεί, μπαίνει στο ποτήρι σου, που είναι παρασκευασμένο από μπαμπού, σφραγίζεται μ’ ένα καπάκι που ‘ναι φτιαγμένο από ζαχαροκάλαμο και μέσα του, βυθίζεται ένα καλαμάκι από… σιτάρι!

Η οικολογία, σε όλο της το μεγαλείο! Προφανώς, ό,τι μείνει από τον εσπρέσσο σου, θα δοθεί σε αγρότες και θα μετατραπεί σε, πρώτης τάξεως παρακαλώ, λίπασμα!

Χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον και χωρίς επιβάρυνση στον καταναλωτή!

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι σωστό κυνήγι. Μα το Woods, την έχει ορίσει ως σκοπό του. Οι εναλλακτικές συσκευασίες, ή η αφαίρεση αυτών που περιέχουν πλαστικό, είναι μια διαδικασία που θυμίζει ιεροτελεστία και παρέχεται στον καταναλωτή δίχως πρόσθετη επιβάρυνση. Η οικολογία που υπηρετεί το Woods δεν είναι μόδα. Είναι ο τρόπος τους να κάνουν λίγο πιο βιώσιμο τον κόσμο μας, και οι άνθρωποί του, αναλαμβάνουν το κόστος των επιλογών τους.

Οι μικρές κινήσεις, μπορούν ν’ αλλάξουν τη ζωή μας…

Ο Βαγγέλης Ζουρνατζής, o ιδιοκτήτης του Woods, είχε ως όνειρό του να φτιάξει κάτι, για το οποίο και θα ‘ταν περήφανος κάθε βράδυ, την ώρα που θα γυρίζει στο σπίτι. Κάτι που θα ωφέλησε τους πολλούς. Μια προσπάθεια να φτιάξει με την ομάδα του, από το δικό τους μετερίζι, όσα έχεις ανάγκη στην κάθε σου μέρα. Όσο βρίσκεσαι «στο δρόμο». Και παράλληλα, να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω το περιβάλλον μας.

«Oι μπάρες μας δεν είναι προπαρασκευασμένες, είναι χειροποίητες, αποφεύγουμε την πλαστική τους συκευασία και τις προσφέρουμε σε χάρτινο φακελάκι. Είναι μικρές, απλές κινήσεις και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.»

«Οι προμηθευτές μας έχουν την έδρα τους σε όλες τις γωνιές της χώρας, από την Αθήνα μέχρι την Λάρισα, καθώς η οικολογία στα προϊόντα δεν είναι διαδεδομένη. Δεν την επιλέγει η πλειοψηφία. Ίσως γιατί κοστίζει κάποια λεπτά του ευρώ παραπάνω μα κυρίως, γιατί δεν έχουμε μάθει να τα χρησιμοποιούμε. Ωστόσο, το κόστος, δεν θα επιβαρύνει τον καταναλωτή.»

Woods, για τη «φρέσκια» βιτρίνα του!

Το «Woods» ίσως έχει γίνει γνωστό για την στροφή του προς την οικολογία. Ωστόσο, διαθέτει ένα ακόμη χαρακτηριστικό για το οποίο και… αποθεώνεται από όσους το προτιμούν. Για τα φρέσκα και, κυρίως, χειροποιήτα προϊόντα στην βιτρίνα του. Στο πάνω μέρος του καταστήματος, στήθηκε ένα μικρό εργαστήρι που ανοίγει το χάραμα και φτιάχνει λαχταριστά αρτοσκευάσματα, σφολιάτες, μπάρες, κουλούρια Θεσσαλονίκης, πεϊνιρλί και την νόστιμη παραδοσιακή πίτα περέκ, με ποντιακό φύλλο. Αληθινά ποντιακό φύλλο καθώς το προμηθεύονται από τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου!

Επισκέψου το «πράσινο» café, αξίζει!

Στο κέντρο της πόλης λοιπόν, φτιάχτηκε ένας χώρος, ικανός να εμφυσήσει την «οικολογία» μέσα σου. Με την ίδια υψηλή ποιότητα. Κι αυτή η «φλόγα» είναι αρκετή.

Ούτως η άλλως, η νοοτροπία της προστασίας του κόσμου μας, είναι μια τάση που αναδύθηκε και εξαπλώνεται, μπορούν να μας επιβεβαιώσουν πλήρως οι προτάσεις για franchise που ‘χει δεχθεί το Woods, για την… «μεταφύτευσή» του σε πόλεις του εξωτερικού!

WOODS | The green cafe

Facebook Page: Woods

Instagram: woods.gr

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Αριστοτέλους 12