Φοβερό, τρομερό, συγκλονιστικό, ισχυρότατο….

Όλα τα επίθετα, και μάλιστα, στον υπερθετικό τους βαθμό, έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί για την περιγραφή των κρασιών του Syrah. Θαυμάσιων ερυθρών κρασιών με εξαιρετική αντοχή στον χρόνο.

Ακριβώς αυτή η υπέρ-συμπύκνωση των χαρακτήρων του Syrah έχει οδηγήσει τους οινοποιούς στο χαρμάνιασμά του με ποικιλίες που προσφέρουν φινέτσα και «μετριοπάθεια» στυλ, οδηγώντας σε ένα περισσότερο ισορροπημένο προφίλ. Στη Γαλλία βρίσκουμε το κλασικό χαρμάνι του Côtes du Rhône (GSM) με το πιο ελαφρύ Grenache και το Mourvedre. Στην Ελλάδα αντίστοιχο ρόλο αναλαμβάνουν οι ντόπιες ποικιλίες: Αγιωργίτικο, Λημνιώνα, Κοτσιφάλι, Μαντηλάρι….

Στην επόμενη συνάντησή μας με θέμα «Syrah και «φίλοι»» θα διερευνήσουμε τους λόγους και τα αποτελέσματα του χαρμανιάσματος της πληθωρικής ποικιλίας με άλλες ελληνικές και κοσμοπολίτικες.

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Όπως πάντα θα ξεκινήσουμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών κρασιών.

Μαζί μας θα έχουμε τον οινολόγο και οινοποιό Βαγγέλη Γεροβασιλείου.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2017 – 2018 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

*Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο [email protected].

Αφιερώματα