Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Γνωρίζατε ότι υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Πατσά; Ο πατσάς, ήτοι η σούπα με βασικό συστατικό το στομάχι και άλλα εντόσθια βοδιού, χοιρινού, αρνιού, κατσικιού, υπάρχει ως πιάτο με διάφορες παραλλαγές σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Στην Ελλάδα υπάρχουν πιστοί φίλοι του πατσά, ο οποίος έχει κυρίως συνδεθεί με την μετά το ξενύχτι ανάγκη για φαγητό που θα κατευνάσει τον «τον πόλεμο» που έχει ξεκινήσει στο στομάχι μας.

Ο Πατσάς & η Μοσχαροκεφαλή

Στις 24 Οκτωβρίου, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, το Salonica Restaurant του Makedonia Palace Hotel, τιμά την ιδιαίτερη αυτή γαστρονομική κατηγορία και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Πατσά σε όλες τις ποικίλες εκφάνσεις του. Από σήμερα και για όλη τη χειμερινή περίοδο, ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου, θα συμπεριλάβει στο μενού τους αυτή τη μερακλίδικη, με ιδιαίτερη και βαθιά γεύση νοστιμιά κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Είναι ένα έθιμο που για πρώτη φορά ξεκίνησε από την Αγγλία και συγκεκριμένα από την επιτροπή εμπορίας του Πατσά. Το 1662 ο Άγγλος δημόσιος λειτουργός Σάμιουελ Πιπς έγραψε για ένα εξαιρετικό πιάτο πατσά που μαγείρεψε ο ίδιος και συνέφαγε με την οικογένεια του. Ήταν γαρνιρισμένο με μουστάρδα και το συνόδεψε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί όπως αναφέρει στο διάσημο ημερολόγιο του που εκδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Salonica Restaurant-Bar

Makedonia Palace
Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2
Τ: 2310897197

[email protected]

Facebook

Instagram