Το φεστιβάλ ταινιών “Περί Θανάτου” μας περιμένει από τις 19 μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου 2017 στο όμορφο αίθριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε μια τελευταία ευκαιρία για θερινό σινεμά πριν την πλήρη έλευση του φθινοπώρου. Περάστε τρία βράδια γεμάτα εικόνες της έβδομης τέχνης κάτω από τον έναστρο ουρανό της πανεπιστημιούπολης!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

19.9.2017
20.30 Ferris Bueller’s day off (103′,1986, του J. Hughes)
22.30 The texas chainsaw massacre (83′, 1974, του Τ. Hooper)

20.9.2017
20.30 Say anything… (100′, 1989, του C. Crowe)
22.30 Night of the living dead (96′, 1968, του G.A. Romero)

21.9.2017
20.30 Volver (120′, 2006, του P. Almodóvar)
22.30 Occurrence at owl creek bridge (28′, 1962, του R. Enrico)
+ Le temps qui reste (81′, 2005, του F. Ozon)

Σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση βροχής όλες οι προβολές μεταφέρονται στην αίθουσα 301, στον τρίτο όροφο του τμήματος Αρχιτεκτονικής (1η πτέρυγα). Οι ώρες των προβολών θα τηρηθούν αυστηρά (το πολύ πολύ μισή ώρα καθυστέρηση). Η είσοδος φυσικά ελεύθερη για όλους και όλες, φοιτητές και μη.

Περιγραφή Ταινιών

Θάνατος λοιπόν. Το θέμα σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο που υπάρχει και η επιλογή των ταινιών σίγουρα δεν είναι και η πιο πετυχημένη. Αναγνωρίζοντας εκ των προτέρων αυτή τη διπλή αποτυχία σας καλούμε όλους και όλες, κάνοντας ένα διάλειμμα από την εξεταστική, να παρευρεθείτε στο αίθριο του Πολυτεχνείου και να απολαύσετε 6 μεγάλου+1 μικρού μήκους ταινίες, που έχουν να κάνουν άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο με το θέμα του θανάτου.

Say anything

Ο μονίμως αισιόδοξος Λόιντ αγωνίζεται να κατακτήσει την καρδιά της Νταϊάν, της πιο όμορφης, έξυπνης αλλά κι απρόσιτης μαθήτριας του λυκείου. Όταν αυτή ανταποκριθεί στα συναισθήματα του, όλοι θα μείνουν έκπληκτοι μα περισσότερο απ` όλους ο ίδιος ο Λόιντ. Τα πάντα πηγαίνουν μια χαρά μέχρι που ο διαζευγμένος υπερπροστατευτικός πατέρας της Νταϊάν ενημερώνεται για το ειδύλλιο και δεν δείχνει καθόλου ευχαριστημένος. Τελικά, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τη δύναμη της αγάπης για να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

The Texas chainsaw massacre

Μια παρέα πέντε φίλων που πηγαίνουν να επισκεφτούν το παλιό σπίτι του παππού του ενός βρίσκονται αντιμέτωποι με μια οικογένεια κανίβαλων και ιδίως ενός σχιζοφρενή δολοφόνου.

Volver

Η Ραϊμούνδα, μια δυναμική γυναίκα, διευθύνει το εστιατόριο που εγκατέλειψε ένας γείτονάς της, έχοντας στο ψυγείο το πτώμα του άνδρα της. Αλλά και η αδελφή της Σόλε, έχει τα δικά της προβλήματα, αφού φιλοξενεί το φάντασμα της μακαρίτισσας μητέρας της! Βραβείο σεναρίου και γυναικείας ερμηνείας για το σύνολο του καστ στο Φεστιβάλ Καννών 2006.

Φτάνοντας σπίτι αφηγήθηκε αυτή την περιπέτεια στην οικογένειά του, και νωρίς το άλλο πρωί, έχοντας μαζί του δύο γείτονες, τον Τζον Χουάιτ Κόργουελ και τον Άμπνερ Ρέιζερ, επέστρεψαν σε εκείνο το σημείο. Βρήκαν το πτώμα του γερο-Μπέικερ να κρέμεται απαγχονισμένο από ένα από τα δοκάρια της γέφυρας, ακριβώς κάτω από το σημείο όπου στεκόταν το φάντασμα. Η επιφάνεια της γέφυρας ήταν σκεπασμένη από ένα παχύ στρώμα σκόνης, ελαφρά υγρής από την ομίχλη, αλλά τα μόνα αποτυπώματα πάνω της ήταν εκείνα του αλόγου του κυρίου Κάμινγκς.

info

*19-21 Σεπτεμβρίου 2017, αίθριο Πολυτεχνείου ΑΠΘ, Είσοδος ελεύθερη, Facebook event ΕΔΩ