Το Πρόγραμμα

Το True Italian Taste υλοποιείται στα πλαίσια του κυβερνητικού προγράμματος “The Extraordinary Italian Taste”, που στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση των γνήσιων ιταλικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Ξεκίνησε το 2016 στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, για να επεκταθεί τα επόμενα έτη και στις σημαντικότερες αγοράς αναφοράς του ιταλικού αγροδιατροφικού export σε Ευρώπη, Νότια Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε συνεργασία με 41 Ιταλικά Επιμελητήρια του εξωτερικού σε 27 Χώρες του κόσμου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του ξένου καταναλωτή αναφορικά με την κατανάλωση και τη συνειδητή αγορά του food 100% made in Italy για την καταπολέμηση του φαινομένου Italian Sounding, που χρησιμοποιεί καταχρηστικά λέξεις, χρώματα, τοποθεσίες, εικόνες, ονομασίες και συνταγές που παραπέμπουν στην Ιταλία για τρόφιμα που δεν έχουν καμία σχέση με Ιταλία. Το True Italian Taste στοχεύει στη διάδοση μίας καλύτερης γνώσης των τυπικών χαρακτηριστικών, των τόπων προέλευσης και των θρεπτικών πτυχών πιστοποίησης ΠΟΠ-ΠΓΕ.

Σε ποιους απευθύνεται

Οι διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις απευθύνονται στους επαγγελματιές του αγροδιατροφικού τομέα: εισαγωγείς/διανομείς, υπεύθυνους προμηθειών των ξενοδοχειακών αλυσίδων και ειδικευμένων καταστημάτων, σεφ, food blogger, δημοσιογράφους, διατροφολόγους, influencer, testimonial και opinion leader του κόσμου της διατροφής και της ευεξίας των καταναλωτών.

Με το True Italian Taste:

-εξηγούμε στους καταναλωτές ολόκληρου του κόσμου τα πλεονεκτήματα και τη συμβολή στην υγιεινή διατροφή του γνήσιου ιταλικού προϊόντος και τον πολύτιμο δεσμό ανάμεσα στα τρόφιμα και τα μέρη προέλευσης
-βοηθάμε τους foodies, λάτρεις του “καλού φαγητού”, να επιλέξουν και να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συστατικά 100% made in Italy, προστατεύοντας ταυτόχρονα επιχειρήσεις και καταναλωτές
-στηρίζουμε τις ιταλικές επιχειρήσεις πιστοποιημένων, τυπικών και εξειδικευμένων προϊόντων που επιθυμούν να γίνουν γνωστές στις αγορές του εξωτερικού και διευρύνουμε τις ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη μία παρουσία
-προωθούμε καινοτόμες επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στη δημιουργία νέων μορφών τροφίμων, συσκευασίας, διανομής

Δίνουμε ραντεβού

Δίνουμε, λοιπόν, ραντεβού την Τετάρτη, 8 Ιουνίου στις 18:30 στο Ble Vin (Γεωργίου Σταύρου 4), Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας.

Η εκδήλωση “DISCOVER THE TASTE OF: VENETO, SARDEGNA AND CALABRIA”, που διοργανώνει το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του έργου “TRUE ITALIAN TASTE”, έχει στόχο την ενίσχυση και προώθηση του αυθεντικού ιταλικού αγροδιατροφικού προϊόντος μέσα από 3 γαστρονομικές διαδρομές γευσιγνωσίας αφιερωμένες στις παρακάτω Περιφέρειες της Ιταλίας: του Βένετο, της Σαρδηνίας και της Καλαβρίας, 3 Περιφέρειες που έχουν στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο Risto-Wine bar της Θεσσαλονίκης “Blé Vin” και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε: Food Blogger, Influencers, Δημοσιογράφους και τοπικούς Chef.

Η βραδιά θα εμπλουτιστεί με την συμμετοχή δύο γνωστών Ιταλών chef στην Ελλάδα, τον κύριο Lembo Pasqualino (Ιταλικό Εστιατόριο “Mare e Monti”) και τον κύριο Marco Serra (Chef Serra Delicatessen & Drinks) καθώς και ενός καταξιωμένου Έλληνα chef, τον κύριο Γεώργιο Παλησίδη (Geogastronomy) ειδικός στις διεθνείς κουζίνες και καθηγητής μαγειρικής και γεωγαστρονομίας, που όλοι μαζί θα συντονίσουν την γευσιγνωσία των ιταλικών γαστρονομικών προϊόντων. Ενώ τον συνδυασμό των ιταλικών κρασιών θ’ αναλάβει ο Ιταλός sommelier και δημοσιογράφος κρασιών, κύριος Roberto Lepori, ο οποίος θα έρθει απευθείας από την Ιταλία.

Η εκδήλωση θα αρθρωθεί με την προβολή βίντεο από τις διάφορες Περιφέρειες και την γευσιγνωσία ποιοτικών και παραδοσιακών προϊόντων όπως: Grana Padano DOP, Asiago DOP, Prosciutto Veneto DOP, Caciocavallo Silano DOP, Salumi Calabresi DOP, Fiore Sardo DOP, Pecorino Sardo DOP, Pane Carasau με συνδυασμούς κρεμωδών και σε λάδι ιταλικών λιχουδιών. Όλα συνδυασμένα με ειδικά επιλεγμένα ιταλικά τοπικά κρασιά. Επιπλέον για κάθε Περιφέρεια θα γίνει παρουσίαση, από τους προσκεκλημένους chef, μίας ιδιαίτερης συνταγής σε συνδυασμό με τις προτεινόμενες πρώτες ύλες.

Στο επίκεντρο θα δοθεί επίσης το φαινόμενο του Italian Sounding και του έργου “Marchio Ospitalita’ Italiana”, καθώς και το θέμα της βιωσιμότητας της αγροδιατροφικής παραγωγής.

Uncategorized