Το Tripadvisor έδωσε στη δημοσιότητα τους καλύτερους προορισμούς για το 2024 σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών-χρηστών της πλατφόρμας. Οι νικητές των βραβείων Travellers’ Choice Best of the Best είναι προορισμοί των οποίων τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι δραστηριότητες έλαβαν μεγάλο όγκο διθυραμβικών κριτικών και απόψεων από την κοινότητα της πλατφόρμας σε διάστημα 12 μηνών.

Για ακόμη μια χρονιά, τα ελληνικά νησιά σημείωσαν σημαντικές διακρίσεις. Μεγάλη είναι η διάκριση για την Κρήτη, η οποία κατέκτησε την 9η θέση στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο.

Η Κρήτη top ελληνικός προορισμός για το 2024

Οι χρήστες της δημοφιλούς τουριστικής πλατφόρμας ανέδειξαν την Κρήτη ως τον 9ο καλύτερο παγκόσμιο προορισμό στα βραβεία Travellers’ Choice 2024. Όπως αναφέρει το Tripadvisor, «το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού: Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης».

Στα ίδια βραβεία, η Κρήτη κατέκτησε την 4η θέση στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη, ενώ αναδείχθηκε ως ο τρίτος καλύτερος προορισμός στον κόσμο για φαγητό.

 

Οι top 10 προορισμοί του Tripadvisor παγκοσμίως για το 2024

 1. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
 2. Μπαλί, Ινδονησία
 3. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
 4. Ανόι, Βιετνάμ
 5. Ρώμη, Ιταλία
 6. Παρίσι, Γαλλία
 7. Κανκούν, Μεξικό
 8. Μαρακές, Μαρόκο
 9. Κρήτη, Ελλάδα
 10. Χόι Αν, Βιετνάμε

  Tripadvisor: Κι άλλες ελληνικές διακρίσεις για το 2024

  Άλλοι δύο ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται ανάμεσα στους «Best of the Best» του Tripadvisor για το 2024. Συγκεκριμένα, στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη βρίσκουμε τη Σαντορίνη στην 14η θέση και την Αθήνα στην 18η θέση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα φετινά βραβεία του Tripadvisor, η Αθήνα είναι ο 5ος καλύτερος πολιτιστικός προορισμός και ο 15ος καλύτερος γαστρονομικός προορισμός παγκοσμίως. Τέλος, η Σαντορίνη κατέκτησε την 8η θέση στην παγκόσμια λίστα με τους τοπ προορισμούς για μήνα του μέλιτος.

Πηγή: travelgo.gr