Δεν θα πρωτοτυπήσουμε δίνοντας μια συνταγή πειραματική, αλλά μια συνταγή δοκιμασμένη εδώ και χρόνια. Τα κουρκουμπίνια τα αγάπησα όταν τα πρωτοδοκίμασα από τα χέρια της προγιαγιάς μου. Οπότε, λέω να μοιραστώ την επιτυχία της, μαζί σας!

Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά (λεπτό)
1 κούπα μαργαρίνη λιωμένη
λίγη κανέλα

για το σιρόπι…
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
-Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο στον πάγκο μας και το βουτυρώνουμε. Κατόπιν το σκεπάζουμε με ένα ακόμη φύλλο και ξαναβουτυρώνουμε, μέχρι την μέση του φύλλου. Το διπλώνουμε και ξαναβουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και στη συνέχεια ξεκινάμε να τυλίγουμε πολύ σφιχτά σε ρολό. Στην άκρη, βρέχουμε με τα δάχτυλά μας με λίγο νερό, για να κλείσει καλά.
-Την ίδια διαδικασία, επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
-Τα ρολά μας είναι έτοιμα για να μπούν στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και να σφίξουν. Μην ξεχάσετε να τα σκεπάσετε με μεβράνη για να μην ξεραθούν οι άκρες τους.
-Σειρά έχει η κοπή. Με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, χωρίς δοντάκια, κόβουμε σε μπουκίτσες. Το λάδι μας στο τηγάνι, ήδη ζεσταίνεται για να υποδεχτεί τα κουρκουμπίνια μας!
-Μόλις πάρουν ξανθό χρώμα, είναι έτοιμα για το απορροφητικό χαρτί, Πρέπει τα περιττά λάδια να φύγουν.
-Μόλις τελειώσουμε με τα κουρκουμπίνια μας, σειρά έχει το σιρόπι. Όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε 5’ μετά το σημείο βρασμού.
-Αποσύρουμε από την φωτιά και με την βοήθεια της κουτάλας- αράχνη, βάζουμε τα κουρκουμπίνια στο σιρόπι για 2 λεπτά περίπου.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 2,50 ευρώ
Μερίδες: 1 μπολ / 4 μερίδες ατομικές

Για το τύλιγμα, ίσως σας βοηθήσει ένα σουπλά από μπαμπού.
Θα το βρείτε σε επώνυμη αλυσίδα δώρων και οικ. προιόντων.