Ανοίγει σήμερα Δευτέρα η πλατφόρμα «Τουρισμός για όλους» για όλα τα ΑΦΜ. Σημειώνεται πως η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για όλους όσους θέλουν να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα στο tourism4all.

Φέτος οι αιτήσεις για το «Τουρισμός για όλους» έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και έτσι πολλοί είναι αυτοί που θα μείνουν εκτός προγράμματος.

Το πρόγραμμα εγγυάται επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για 200.000 πολίτες.

Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού – σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων – για την άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

Η επιδότηση γίνεται μέσω vouchers.gov.gr και φτάνει τα 150 ευρώ (200 ευρώ για ΑΜΕΑ).

Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του παλαιότερου προγράμματος και για πρώτη φορά προσφέρει:

  • Αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι)
  • Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • Εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.