George Gakis And Very Special Friends
Too Much Ain’t Never Enough

Μετά από αρκετά χρόνια ο Γιώργος Γάκης επιστρέφει με καινούρια τραγούδια πιστά στο κλασικό ροκ αλλά με νέα διάθεση. Ένα άλμπουμ στο οποίο συμμετέχουν μουσικοί γνωστών συγκροτημάτων της διεθνούς ροκ σκηνής, συμπαραγωγός είναι ο Κιπ Γουίνγκερ και έχει κυκλοφορήσει από αμερικανικό label. Περισσότερα στη συνέχεια.

Συνέντευξη στον Κώστα Γιάντσιο

Το κίνητρο
Το μεγάλο κίνητρο για να κάνω αυτό το δίσκο είναι ότι αυτά τα χρόνια, που είμαι στα Γιάννενα ασχολήθηκα οργανωτικά με συναυλίες και με τίμησαν με τη συνεργασία τους συγκροτήματα όπως οι Scorpions, οι Deep Purple. Όλους αυτούς τους αγαπάω, με άλλαξαν ως άνθρωπο, ανεξαρτήτως της προσωπικότητάς του καθενός, που είναι εξαιρετική στις περισσότερες περιπτώσεις. Η αλήθεια είναι ότι τους φέρομαι υπέρ του δέοντος φιλόξενα και επειδή τα Γιάννενα προσφέρονται σαν μία πόλη φιλοξενίας, το εκτιμήσανε. Δέχτηκα ένα κίνητρο από τον Κιπ Γουίνγκερ, ο οποίος πέρα το γεγονός ότι για μένα είναι ο ιδιοφυέστερος μουσικός με τον οποίο έχω συναναστραφεί ποτέ, μου είπε ότι αν έκανα κάτι θα το αναλάμβανε αυτός. Το θεώρησα μεγάλη ευκαιρία, ξεκινήσαμε έτσι και στη διάρκεια. Συνεργάστηκα με τους Scorpions, ο ντράμερ τους μου είπε ότι θα παίξουνε στο δίσκο μου, με τον τραγουδιστή των Rainbow παίξαμε μαζί και είναι ιδιαίτερη χαρά γιατί δεν πίεσα κανέναν, ούτε θέλησα να φέρω κάποιον σε δύσκολη θέση, έχω και άλλους γνωστούς. Αξίζει να πω ότι οι περισσότεροι από αυτούς, συμμετείχαν αφιλοκερδώς και είναι κάτι που εκτιμώ πάρα πολύ. Με όλα αυτά τα εφόδια, πέρασε σε μία αμερικάνικη εταιρία ο δίσκος, ο οποίος ουσιαστικά, είναι εισαγόμενος.

Πως θα περιέγραφες αυτή τη δισκογραφική δουλειά; Έχει διαφορές από προηγούμενες σου;
Το «Too much Αin’t Νever Εnough», τη θεωρώ την πιο ώριμη δουλειά από οποιαδήποτε άλλη. Είναι μία κλασική ροκ δουλειά, που κουβαλάει τα ακούσματα και τις επιρροές μου. Αποτελεί ένα κλασικό αμερικάνικο ροκ των 80s με την προσπάθεια, και εκεί είναι η πρωτοτυπία, να το περάσουμε από ένα σημερινό, ακουστικό, ηχητικό φίλτρο. Είναι ένα κλασικό ροκ άλμπουμ αλλά δοσμένο μέσα από τη δική μου άποψη ως προς το πως θα έπρεπε να ακούγεται σήμερα.

Ο αγγλικός στίχος
Είναι μόνο αγγλικός με εξαίρεση το τελευταίο τραγούδι του δίσκου, που αποτελεί τη μόνη διασκευή, είναι ένα παραδοσιακό Ηπειρώτικο, που το αλλάξαμε λίγο και με τη συνδρομή του τεράστιου Γιάννη Σπάθα. Αυτού του είδους το ροκ έχει καθαρά αγγλοαμερικανικά στοιχεία και πρέπει να του δίνεις την original μορφή. Φαντάζεσαι συγκροτήματα σαν τους Scorpions, που η μητρική τους γλώσσα είναι τα γερμανικά και αποφάσισαν να κάνουν καριέρα στα αγγλικά, αν τραγουδούσαν στα γερμανικά, μέχρι που θα έφταναν;

Η Θεσσαλονίκη που αγαπάει το ροκ
Νομίζω ότι αν με τις σημερινές συνθήκες, μπορεί να το προσφέρει κάποια πόλη, αυτή είναι μόνο η Θεσσαλονίκη, ως τόπος δημιουργίας. Εγώ αισθάνομαι τυχερός γιατί έχω ζήσει από κοντά θρυλικούς χώρους και συγκροτήματα και ήμουν στη θέση να συμμετέχω με εμφανίσεις είναι μαγικό το ταξίδι.

More Info
Συμμετέχουν ως guest stars οι: Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Bobby Rondinelli (Rainbow), James Kottak (Scorpions), Greg Smith (Alice Cooper, Over the Rainbow), Mark Cross (Helloween, Firewind, Outloud), Γιάννη Σπάθα (Socrates). Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Αμερικάνικη εταιρία Perris Records, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Μουσική και στίχοι: Γιώργος Γάκης (εκτός από το παραδοσιακό Μη Με Κοιτάς)
Νίκος Ζούρος: Κιθάρες / Keyboards
Mark Cross: Ντραμς
Κώστας «Jo» Τζούμης: Μπάσο
Διαμαντής Καραγιαννακίδης: Keyboards

Website: www.georgegakis.gr
e-mail: [email protected]
Myspace: www.myspace.com/georgegakis
Facebook: www.facebook.com/george.gakis1