Τον Νοέμβριο το CineDoc επιστρέφει με το υποφήφιο ντοκιμαντέρ για Όσκαρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» του Roger Ross Williams.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο/Life Animated | Roger Ross Williams | 92’ | Η.Π.Α 2016Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων

Σύνοψη: Όταν ήταν μικρός, ο Όουεν δεν μπορούσε να μιλήσει. Ώσπου οι γονείς του βρήκαν έναν μοναδικό τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί του: μέσα από τα κλασικά κινούμενα σχέδια του Ντίσνεϊ. Όσο ο Όοουεν προσπαθούσε να ξαναβρεί τη φωνή του ήταν ο Πήτερ Παν, ο Σίμπα, ο Mόγλης, ο Τζαφέρ και η Άριελ που του δάνειζαν τη δική τους.

Βασισμένο στο βιβλίο του πατέρα του Όουεν, βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου, Ρον Σάσκιντ, το Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο ξεχώρισε τόσο για την εκπληκτική ιστορία του όσο και για την ιδιαιτερότητα της αφήγησής του που μπλέκει ευφάνταστα πλούσιο αρχειακό υλικό με animation. Το 2016 η ταινία κέρδισε μια υποψηφιότητα για όσκαρ ντοκιμαντέρ και έκτοτε συνεχίζει να συγκινεί σαν μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τη δύναμη της φαντασίας, της οικογένειας και του ίδιου του σινεμά.

 

Προβολή: Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 21.00, Αποθήκη 1, Λιμάνι, Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.cinedoc.gr/

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Ταινίες του CineDoc διαθέσιμες και στο https://vimeo.com/channels/cinedoc

Facebook event

Cine News