Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία στα καλύτερά τους, με τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ να υποδέχεται 17.000 δρομείς!

Πλησιάζει η ωραιότερη στιγμή της χρονιάς για τη Θεσσαλονίκη, που θα υποδεχτεί ένα ανθρώπινο ποτάμι 17.000 δρομέων την Κυριακή 21 Απριλίου και θα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, που ενώνει το ιστορικό παρελθόν της Μακεδονίας με το παρόν και το μέλλον, συνδέοντας την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσει για άλλη μια φορά μία μοναδική γιορτή που δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, σε αθλητικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και τουριστικό-οικονομικό επίπεδο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη διεξαγωγή του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”, με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό τη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. Στο περιθώριο της σημαντικής διοργάνωσης, πέραν του κλασικού μαραθωνίου των 42 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθούν άλλοι τρεις δρομικοί αγώνες.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως την Θεσσαλονίκη τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος που φέρει ως σύμβολο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον Μ. Αλέξανδρο, δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο σήμερα.

Ο πρώτος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” διεξήχθη την 16η Απριλίου 2006 και ήταν η απόρροια του οράματος αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα. Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, αδειοδοτήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της Ε.Ο.Ε, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς και με τη συνεργασία πλήθους φορέων, θεσμικών υποστηρικτών, διοργανώνει το κορυφαίο για την Βόρεια Ελλάδα γεγονός, με αθλητική, κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και πάνω απ΄ όλα ιστορική σημασία, εξαιρετικό πρεσβευτή της πόλης μας, της Μακεδονίας μας και της χώρας μας, σ΄ όλο τον πλανήτη.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS), εντάσσεται ανελλιπώς στο ετήσιο επίσημο διεθνές καλεντάρι, αποκλείοντας παράλληλα το δικαίωμα οποιουδήποτε άλλου Μαραθωνίου παγκόσμια, να χρησιμοποιήσει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – bwin, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 , πλαισιωμένος από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ..

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://www.atgm.gr).