Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας αφουγκράζεται, συναισθάνεται και αντιδρά στο πρόβλημα που υπάρχει από τη ροή των προσφύγων, με μία κίνηση – αυτονόητη για το ίδιο – αλληλεγγύης και ανθρωπιάς: Αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποστολή της στην Ειδομένη.

Η συγκέντρωση του υλικού θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2015 σε Κυλικεία των Σχολών και Τμήματα του ΑΠΘ και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20.30, με μία συναυλία με έργα του Μπετόβεν, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Η είσοδος στη συναυλία αλληλεγγύης θα είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα αποσταλεί στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης. Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

1. Συλλογή Ειδών Α’ Ανάγκης στο ΑΠΘ
Από Δευτέρα 19 έως και Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 9.00 με 18.00, στα Κυλικεία της Νομικής, της Πολυτεχνικής και της Σχολής Θετικών Επιστημών και στο Κυλικείο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ

2. Συναυλία της ΚΟΘ με έργα Μπετόβεν
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20:30,
Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

Διεύθυνση ορχήστρας: Γεώργιος Βράνος

Πρόγραμμα:
Λούντβιχ φαν Μπετόβεν: Εισαγωγή Προμηθέας, έργο 43
Λούντβιχ φαν Μπετόβεν: Εισαγωγή Έγκμοντ, έργο 84
(διάλειμμα)
Λούντβιχ φαν Μπετόβεν: Συμφωνία αρ.3, έργο 55 ‘Ηρωική’

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του μεγαλοφυούς συνθέτη που αποτυπώνουν την ευαρέσκειά του για τις ηρωικές πράξεις και τη σταθερή προσήλωσή του στα ουμανιστικά ιδανικά.

Εισιτήρια:
Ελεύθερη είσοδος με προσκλήσεις
Αντί εισιτηρίου θα μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Δελτία εισόδου θα διατίθενται από τα εκδοτήρια της ΚΟΘ στην πλατεία Αριστοτέλους (τηλ. 231023690), την Αίθουσα ‘Σόλων Μιχαηλίδης’ της ΚΟΘ Λ. Νίκης 73 τηλ. 2310 257900 ή κατά την ημέρα της εκδήλωσης, από τις 19:00, στην είσοδο της Αίθουσας Τελετών ΑΠΘ.

ΛΙΣΤΑ ΕΙΔΩΝ Α’ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ
-Τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως:
Φρυγανιές, μπισκότα, νερό (500ml), γάλα εβαπορέ, χυμοί (μικροί)

-Τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως:
Φρυγανιές, μπισκότα, νερό (500ml), γάλα εβαπορέ, χυμοί (μικροί)

-Είδη προσωπικής υγιεινής όπως:
Χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες

-Υγειονομικό υλικό όπως:
– Γάζες
– Επίδεσμοι
– Φυσιολογικοί οροί
– Αντιϊσταμινικές αλοιφές
– Αντισηπτικά
– Αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα
– Ψυκτικά σε σπρέυ για τραύματα