Μετά από μια επιτυχημένη παρουσία στην «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Swallow της Stef Smith επιστρέφει μόνο για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Τ, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Η Άννα έχει μήνες να βγει από το διαμέρισμά της. Η Ρεμπέκα ωθεί τον εαυτό της στην καταστροφή μετά τον πρόσφατο χωρισμό από τον σύντροφό της. Και η Σαμάνθα, που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα σώμα διαφορετικού φύλου, παλεύει να βρει μια νέα ταυτότητα και να γίνει ο Σαμ.

To Swallow εξερευνά την απόλυτη ανθρώπινη μοναξιά και την αναζήτηση για σύνδεση και επαφή ως αντίδοτο στο προσωπικό τραύμα. Μας παρουσιάζει την πορεία τριών γυναικών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους και να αποδεχθούν τον εαυτό τους. Μέσα από την εσωτερική τους αναμόχλευση και στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν, οι δρόμοι τους συναντιούνται και περιπλέκονται, οδηγώντας μας σε μια συγκινητική εξερεύνηση της ανθρώπινης σύνδεσης και της ανάγκης για ίαση.

Μέσα από μια παράσταση με έντονα κινησιολογικά μοτίβα, «καθαρή» υποκριτική και έντονη σημειολογία, ο θεατής καλείται να ακολουθήσει το ταξίδι της Άννας, της Ρεμπέκα και του Σαμ. Σταδιακά μετατρέπεται από μάρτυρας των όσων συμβαίνουν γύρω τους σε κοινωνός των όσων συμβαίνουν μέσα και έξω τους και τελικά, μέσα από την πληρότητα της κατανόησης αυτής, φτάνει στη σύνδεση μαζί τους και σε μια εσωτερική ιαματική μετατόπιση.

Το Swallow γράφτηκε το 2015 και παρουσιάστηκε στο Fringe Festival του Εδιμβούργου όπου και απέσπασε το 1o βραβείο. Συνέχισε σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και συνέχισε να λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές. Από τότε παίχτηκε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και, τώρα, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Λίγα λόγια για την DOT Ensemble

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2018 από ανήσυχους νέους καλλιτέχνες – επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες – με κοινό σημείο την αγάπη τους για τις παραστατικές τέχνες και την ανάγκη για θεατρική εξερεύνηση και καινοτομία. Αποτελεί μια μη κερδοσκοπική κολεκτίβα δημιουργών που σκοπεύει να εξοικειώσει το κοινό με νέα σύγχρονα έργα και παραστατικές προσεγγίσεις από όλο τον κόσμο, ενώ, παράλληλα, στοχεύει στην πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία και τη διάδοσή της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση: Χάρης Θώμος
Επιμέλεια μετάφρασης: Αδριανός Φριλίγγος
Σκηνοθεσία: Χάρης Θώμος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κρίκος
Επιμέλεια κίνησης: Μέλπω Βασιλικού
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μαρία Καβαλιώτη
Φωτισμοί: Αθηνά Μπανάβα
Φωτογραφίες: Γιώργος Μαντζάρης
Trailer: Νίκος Παπαθανασίου
Ψηφιακό κολάζ: Γιώργος Μαντζάρης, Χάρης Θώμος
Μακέτα: Χάρης Θώμος
Μουσική – Sound Design: Μάριος Αποστολακούλης

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
Μυρσίνη Καρματζόγλου (Σαμ)
Γεωργία Ποντσουκτσή (Ρεμπέκα)
Ραφαέλα Τσομπανούδη (Άννα)

 

info
Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Σάββατο 10 Ιουνίου στις 21:00 και Κυριακή 11 Ιουνίου στις 20:00
Διάρκεια παράστασης: 70’
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 ευρώ | Φοιτητικό: 10 ευρώ | Ατέλειες, ΑμεΑ & Ομαδικά άνω των 8 ατόμων: 9 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/theater/swallow/)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2310 854 333
Parking: Ιδιωτικός χώρος parking ακριβώς δίπλα από το Θέατρο Τ. Τιμές: 3€ η πρώτη ώρα | +1€ για κάθε επόμενη ώρα
Προσβασιμότητα: Το Θέατρο Τ είναι προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια.
Σας ενδιαφέρει: Με την επίδειξη του εισιτηρίου σας, έχετε 10% έκπτωση στο ουζερί «Το Πλατανάκι» ακριβώς απέναντι από το Θέατρο Τ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης.

Περισσότερα:
Website: www.theatrot.gr
Facebook page: www.facebook.com/theatrot
Instagram profile: https://www.instagram.com/theatro_t

από έως
Παραστάσεις Ανοιχτά Θέατρα