Εδώ και 124 χρόνια, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το ούζο με τη μακρά ιστορία και την απαράμιλλη ποιότητα έχει κατακτήσει τις καρδιές και τα ποτήρια όσων αγαπούν το αυθεντικό, παραδοσιακό απόσταγμα. Έτσι και το 2018, ήταν μια χρονιά που το Ούζο Πλωμαρίου γέμισε με άρωμα Αιγαίου την Ευρώπη και τους διεθνούς οργανισμούς ποτών και αποσταγμάτων.

Οι διεθνείς και εγχώριες βραβεύσεις του σε διαγωνισμούς και εκθέσεις κύρους έρχονται να επιβεβαιώσουν την πίστη της Ποτοποιίας Πλωμαρίου στην ποιότητα και την συνέπεια προς τον καταναλωτή. Ακόμη περισσότερο δε, οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελεί τον διεθνή εκπρόσωπο της Ελλάδας στο εθνικό μας ποτό, το Ούζο.

Διεθνής οργανισμός αποσταγμάτων World Spirits Award

Για άλλη μια χρονιά, ο διεθνής οργανισμός αποσταγμάτων World Spirits Award, με έδρα την Αυστρία, απένειμε στο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου το χρυσό μετάλλιο για τη γεύση και την ποιότητά του. Για το Ούζο Πλωμαρίου, που ενσαρκώνει με τη γεύση και το άρωμά του την Ελλάδα, ήρθε από το εξωτερικό μια εξ’ ίσου σημαντική διάκριση: ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, γνωστός ως «the Wine World Championships Competition», με έδρα τις Βρυξέλλες και με διεθνώς αναγνωρισμένους κριτές, του απένειμε το χρυσό μετάλλιο, έπειτα από αυστηρή διαδικασία blind tasting.

Την απαράμιλλη γεύση του Ούζου Πλωμαρίου, καθώς και τα ανώτερα ποιοτικά του γνωρίσματα αναγνώρισαν φέτος και οι κριτές του παγκοσμίου φήμης διαγωνισμού International Wine & Spirit Competition, με έδρα το Λονδίνο. Έπειτα από οργανοληπτική και χημική ανάλυση, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έλαβε το bronze μετάλλιο.

Οι βραβεύσεις του Ούζου Πλωμαρίου συνεχίστηκαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Superior Taste Award, ο οποίος διεξάγεται στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του κορυφαίου ανεξάρτητου Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας (iTQi). Εκεί το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου κατέκτησε το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, έπειτα από bling tasting και λεπτομερείς οργανοληπτικές αναλύσεις.

Βραβεία και διακρίσεις και σε εγχώριους διαγωνισμούς

Το Ούζο Πλωμαρίου, που αγαπιέται σταθερά εδώ και χρόνια από τους Έλληνες, απέσπασε βραβεία και διακρίσεις και σε εγχώριους διαγωνισμούς, όπως το ασημένιο σήμα, στον διαγωνισμό Taste Olymp Awards – «Ολυμπιακό βραβείο», ενώ για δεύτερη φορά του απονεμήθηκε η μέγιστη διάκριση του Platinum βραβείου, στο διαγωνισμό των Αιωνόβιων brands, ως αναγνώριση των 120 και πλέον χρόνων ιστορίας και επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Τέλος, το 2018, η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης έγινε Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας. Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο από την EUROCERT, η Ποτοποιία πιστοποιήθηκε ως μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται και παράγει υψηλής ποιότητας αποστάγματα στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.