Την Παρασκευή 1 Ιουνίου αναμενόταν να «πέσουν» οι υπογραφές για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και τις Κυκλάδες με συμβατικό, οχηματαγωγό πλοίο, τα δρομολόγια του οποίου πρόκειται να ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου.

Ήδη η έγκριση έχει δοθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας και τώρα αναμένεται το αίτημα να επικυρωθεί από το συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπως δήλωσε χθες στον Τ.Θ. ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Κ. Μακεδονίας κ. Βύρων Θεολόγης κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την οποία πρωτοστάτησαν όλοι οι φορείς της πόλης και οι τουριστικοί πράκτορες. Το πλοίο θα ξεκινάει από Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα για ΣκιάθοΣκόπελο και Αλόννησο και κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα ξεκινά από Θεσσαλονίκη και θα πιάνει ΚυκλάδεςΠάροΝάξοΤήνο, Σαντορίνη, με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης. Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει και Ι.Χ. ενώ θα έχει και καμπίνες, ενώ «θα είναι οπωσδήποτε πιο φθηνό γιατί είναι συμβατικό το πλοίο», όπως λέει ο κ. Θεολόγης.

Η διάρκεια του δρομολογίου θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθεί η Β. Ελλάδα, εάν θα το αγκαλιάσει ή όχι, προσθέτει ο ίδιος. Επισημαίνει ακόμη ότι το κέρδος θα είναι μεγάλο εάν σκεφτεί κανείς τα διόδια και τις βενζίνες που θα πρέπει να ξοδέψει κάποιος για να πάει να πάρει πλοίο από την Αθήνα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση το κυριότερο που έχουν να κάνουν οι τουριστικοί πράκτορες είναι να έρθουν σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους στα νησιά για να δημιουργηθούν «πακέτα» και ο κόσμος να προγραμματίσει τις διακοπές του από τώρα.

Αν και οι Έλληνες είναι περισσότερο της τελευταίας στιγμής, αυτήν τη στιγμή εκφράζεται γενικά ενδιαφέρον για τις επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές και ο κόσμος ενημερώνεται για τα προγράμματα των τουριστικών γραφείων. «Σήμερα ξεκινάει το καλοκαίρι και ακόμη είναι σε εξέλιξη οι εξετάσεις των παιδιών στα σχολεία αλλά ενδιαφέρον υπάρχει, πιο πολύ για το εσωτερικό και ιδιαίτερα για τα ελληνικά νησιά», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θεολόγης ενώ συστήνει στους Βορειοελλαδίτες να εμπιστευτούν τα τουριστικά γραφεία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές γιατί, όπως τονίζει «έχουν κλείσει πάρα πολλά ξενοδοχεία και φτιάχνουν πακέτα ή μόνο ξενοδοχεία, με πολύ καλές τιμές που δεν μπορούν να τις βρουν ούτε στο διαδίκτυο». Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό. «Εάν ψάξει κάποιος μόνος του για δωμάτιο σε Σαντορίνη, Μύκονο ή Κρήτη, τα δωμάτια είναι πάρα πολύ ακριβά. Πάνω από 150 τη βραδιά. Ενώ μέσω πρακτορείου, έχουμε κάνει ειδικές συμφωνίες και έχουμε πάρει καλύτερες τιμές, οπότε θα βγουν κερδισμένοι», σημειώνει ο κ. Θεολόγης.

UPDATE [5/6/2018]

Σήμερα  5/6 το αργότερο αύριο αναμένεται η οριστική απόφαση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Κυκλάδες και το Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Κ. Μακεδονίας Βύρων Θεολόγης  μιλώντας στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό fm100 το δρομολόγιο θα γίνεται με συμβατικό πλοίο δύο φορές την εβδομάδα. «Πρόκειται για ένα συμβατικό πλοίο που θα ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη και φτάνει μέχρι το Ηράκλειο. Οι τιμές θα είναι καλύτερες ενώ το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει και αυτοκίνητα. Το δρομολόγιο θα είναι Θεσσαλονίοκη – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος – Πάρος – Νάξος – Σαντορίνη – Ηράκλειο. Σήμερα, το αργότερο αύριο αναμένεται το τελικό “οκ” και μετά να γίνει αγώνας δρόμου ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια το αργότερο 15 έως 20 Ιουνίου» είπε ο κ. Θεολόγης.

Η σύνδεση με τις Σποράδες

Ήδη έχει αποφασιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες καθώς τα δρομολόγια ξεκινούν στις 15 Ιουνίου. Το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά 10 το πρωί από Θεσσαλονίκη ενώ η ώρα άφιξης στο λιμάνι της πόλης κατά την επιστροφή, θα είναι στις 19:15.

«Πρόκειται για πολύ σύγχρονα πλοία, δυο καινούργια αποκτήματα της εταιρείας, το Super speed και το Super cat ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε τριμαράν με μεγάλες δυνατότητες», είπε ο κ.Στεφάνου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και τόνισε ότι «οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν ίδιες παρόλο που έχουν αυξηθεί τα καύσιμα, δηλαδή 60 ευρώ η απλή μετάβαση και 108 ευρώ μετ’επιστροφής».

Πηγή: typosthess.gr / www.dailythess.gr