Ένας μονόλογος για τη μουσική,  ένας ύμνος στην αγάπη.

Η παράσταση που ανέβηκε στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ  την σεζόν 2015-2016 με μεγάλη επιτυχία,  έρχεται στην Θεσσαλονίκη για μόνο λίγες παραστάσεις.

Το ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ είναι μια εξομολόγηση ψυχής ενός μοναχικού ήρωα, που αναζητά την αγάπη και την αποδοχή, σε έναν κόσμο αποξένωσης και αδιαφορίας. Μέσα από τη σχέση του με το Κοντραμπάσο, φωτίζεται η ιστορία μιας ζωής, γεμάτης ανεκπλήρωτους έρωτες, όνειρα και επιθυμίες. Ο Κοντραμπασίστας του Ζίσκιντ, σκιαγραφεί το πορτραίτο του σύγχρονου ανθρώπου που αναζητά φωτεινές στιγμές ευτυχίας, σε ένα σκοτεινό σύμπαν.

Ο Γερμανός συγγραφέας Πάτρικ Ζίσκιντ, διάσημος για το μυθιστόρημά του «Το Άρωμα», το οποίο πριν από λίγα χρόνια μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, στην πραγματικότητα κέρδισε ένα μεγάλο κομμάτι της φήμης του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με το μονόπρακτό του «Το κοντραμπάσο». «Αυτό που κανένας μουσικός δεν έχει συνθέσει ακόμα, το έγραψε ένας συγγραφέας: ένα έργο για σόλο κοντραμπάσο που θα γεμίσει μια ολόκληρη βραδιά», έχει γραφτεί για το έργο, που αποτελεί έναν εκ των πλέον δημοφιλών θεατρικών μονολόγων παγκοσμίως. Γράφτηκε το 1980 και τη σεζόν 1984-85 ανέβηκε σε περισσότερες από 500 γερμανικές σκηνές, ενώ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Ο συγγραφέας, ο οποίος ζει πλέον αποτραβηγμένος από τη λογοτεχνική σκηνή, ενώ δε δίνει ποτέ συνεντεύξεις ούτε επιτρέπει να τον φωτογραφίσουν, έχει δηλώσει για το «Κοντραμπάσο»: «Η μουσική είναι κάτι ανθρώπινο. Πέρα και πάνω απ’ την πολιτική και την ιστορική επικαιρότητα. Και πανανθρώπινο, θα ’θελα να πω. Ένα συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης ψυχής και του ανθρώπινου πνεύματος. Και μουσική θα υπάρχει πάντα και παντού, στην Ανατολή και στη Δύση, στη Νότια Αφρική, όπως και στη Σκανδιναβία, στη Βραζιλία και στο Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ. Διότι η μουσική έχει ακριβώς μεταφυσικό χαρακτήρα. Καταλαβαίνετε, μετα-φυσικό, δηλαδή πέρα ή πάνω απ’ την καθαρά φυσική ύπαρξη, υπεράνω της εποχής, της ιστορίας και της πολιτικής, πέρα απ’ τον πλούτο και τη φτώχεια, απ’ τη ζωή και το θάνατο. Η μουσική είναι αιώνια».

Ο Βασίλης Ευταξόπουλος θα γίνει ο κοντραμπασίστας του Ζίσκιντ  σε διασκευή και σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου

Ερμηνεύει ο Βασίλης Ευταξόπουλος
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Όλγα Ντέντα
Ενδυματολογία: Δομνίκη Βασιαγεώργη
Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Ιωάννα Αγγελοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκυ Πάστρα
Οπτικά : ΠΙΣΧΟΣ
Φωτογραφία – Art : Γεωργία Σιέτου – Στέλιος Δανιήλ

 

info
Από Πέμπτη 16 έως και την Κυριακή 19 Μαρτίου
Θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ, Πατρ. Ιωακείμ 1 τηλ. 2310 231 431
Παραστάσεις:  9.15 μμ
Τιμή εισιτηρίου: 10 €  γενική είσοδος
Προπώληση: Ταμείο θεάτρου, τηλ. 2310 231 431

από έως
Παραστάσεις

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ biscotto MEMBERS CARD

biscotto members card
έκπτωση-παροχή

  • Γενική είσοδος: 10€

    Έκπτωση για κατόχους biscotto members card
    Τιμή: 1+1 εισιτήριο ΔΩΡΕΑΝ
    Ισχύει για 1 ή 2 άτομα με την επίδειξη της κάρτας κατά την αγορά του εισιτηρίου αποκλειστικά από το ταμείο του θεάτρου.
50%