Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος για να συνοδεύσεις το φαγητό σου με το κατάλληλο κρασί. Υπάρχουν κάποιες ετικέτες που ταιριάζουν άψογα με το πιάτο που επιλέγεις, σαν να έχει φτιαχτεί το ένα για να συμπληρώνει το άλλο. Με τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος και την κατάλληλη θερμοκρασία δημιουργείται ένας καμβάς αισθήσεων.

Γράφει η Χριστίνα Μισιρλή 

Η Σαντορίνη Μπουτάρη ανήκει στις ετικέτες υψηλών προδιαγραφών. Το επιβλητικό απαλό και κρυστάλλινο ανοιχτό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, ενώ η εξαιρετική μύτη με διάρκεια, πλαισιώνεται από πρωτογενή αρώματα όπως άνθη λεμονιάς, άνθη γιασεμιού, υάκινθου και μάραθου.

Στον ουρανίσκο, μπορεί κανείς να διακρίνει αρώματα παρόμοια με τα εσπεριδοειδή, όπως ξύσματα άγριου λεμονιού ενώ στο τελείωμα του αφήνει κάποια ίχνη καπνού. Πολύ καλά δομημένο, φρέσκο ​​και ενεργητικό χαρακτηρίζεται από την αίσθηση της αλμυρότητας και τη μεταλλική γεύση του Ασύρτικου που καλλιεργείται στο νησί της Σαντορίνης. Μαζί με την υψηλή οξύτητά του και τη μακρά ζεστή επίγευση, εκπέμπει ένα υπέροχο φινίρισμα.

Ας περάσουμε στις γεύσεις. Η Σαντορίνη Μπουτάρη ταιριάζει ιδανικά με φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα με λαδολέμονο και θυμάρι, φρέσκα οστρακοειδή, γαρίδες λεμονάτες, σαλάτες με σως vinaigrette, ελληνική χωριάτικη σαλάτα, τυριά με μέτρια οξύτητα, όπως φέτα και κατσικίσιο τυρί, μακαρονάδες με θαλασσινά και φρέσκο μαύρο πιπέρι.

Η πρότασή μας για τη συγκεκριμένη ετικέτα είναι ο ροφός φρικασέ. Τον συγκεκριμένο συνδυασμό κρασιού – φαγητού θα απολαύσετε στο εστιατόριο «Ακτή Ντοβίλ», στην Καλαμαριά. Η σαγηνευτική θέα στον Θερμαϊκό και η ολοκληρωμένη πρόταση κρασιού  φαγητού θα σας παρασύρουν σε μία αρμονική έξοδο. 

Η διακόσμηση του εστιατορίου είναι εναρμονισμένη στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής με έντονο το στοιχείο της θάλασσας να κυριαρχεί στο οπτικό πεδίο. Επιπλέον, οι επισκέπτες του εστιατορίου απολαμβάνουν ολόκληρη την θέα της πόλης και τις εναλλαγές των χρωμάτων στον ουρανό, ενώ η feel good ατμόσφαιρα χαρίζει στιγμές χαλάρωσης και προσφέρει γαστρονομικά ταξίδια, θυμίζοντας αλλοτινές εποχές. 

Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι στoυς 10-12°C.

Η οινοποιία BOUTARI από το ξεκίνημα της έως και σήμερα, συνεχίζει με σεβασμό στην ιστορικότητα ενός ονόματος συνώνυμου με το ελληνικό κρασί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας την υψηλή της θέση. Η νέα εποχή για την BOUTARI είναι εδώ με μια υπόσχεση, να συνεχίσει να δημιουργεί υψηλή τέχνη στο κρασί πάντα σε συνεργασία με αξιόλογα εστιατόρια, όπως η ΑΚΤΗ ΝΤΟΒΙΛ, που δημιουργεί μικρά γαστρονομικά θαύματα κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα.

Boutari Winery | Πολυμέσα

Ακτή Ντοβιλ | Πολυμέσα

FB: Ακτή Ντοβίλ
Instagram: aktintovil
Ακτη Ντοβιλ – Restaurant Fine Dining Thessaloniki (aktintovil.gr)

Διεύθυνση
Θεμιστοκλή Σοφούλη 86, Καλαμαριά
Τ. 231 0407000