Η παράσταση με τα αλλεπάλληλα sold out από το 2019 μέχρι σήμερα. Η παράσταση που αφορά την πιο προσωπική καταγραφή του σπουδαίου μοντερνιστή συγγραφέα Franz Kafka. Η παράσταση που παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.000 θεατές, παρατείνετε…
Μετά από έναν άκρως επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων και τη θερμή υποδοχή του κοινού της Θεσσαλονίκης, η συγκλονιστική εξομολόγηση του Franz Kafka επιστρέφει για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Goethe-Institut Thessaloniki από 19 Φεβρουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του, επιστρέφει σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, φωτίζοντας την τρομακτική επίδραση που έχει ένας πατέρα πάνω στο γιο του και την πιο κρυφή πληγή που χαράζεται πάντα από την ίδια την οικογένεια.

«Πολυαγαπημένε μου πατέρα με ρώτησες γιατί ισχυρίζομαι ότι σε φοβάμαι»

Για την παράσταση:
Ο τριανταεξάχρονος Φραντς, λίγο πριν πεθάνει από φυματίωση, απευθύνεται στον πατέρα του γράφοντάς του μια επιστολή, όπου αποκαλύπτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια την τραυματική τους σχέση. Μέσα από τον παραληρηματικό λόγο ενός ανθρώπου που θέλει να προλάβει να εκφράσει όσα έχει μέσα του πριν φύγει από τη ζωή, αποκαλύπτεται ένας πατέρας-τύραννος που μισεί ό,τι δεν καταλαβαίνει και ό,τι δεν του μοιάζει. Οι θεατές της παράστασης κάθονται στο ίδιο οικογενειακό τραπέζι μαζί με τους τρεις ηθοποιούς, βιώνοντας μαζί τους όλα εκείνα τα περιστατικά, τις αγωνίες και τις ήττες που διαμόρφωσαν τον νερό Φραντς. Στο «Γράμμα στον πατέρα» γίνονται όλοι μάρτυρες, θύματα και συνένοχοι.

«Θέλεις να φύγεις μικρέ;»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργική επεξεργασία / Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Στέλιος Βραχνής
Μουσική: Θάνος Χαριζάνης
Φωτογραφία: Απόστολος Λινάρδος, Λευτέρης Τσινάρης 
Επικοινωνία: Μαρία Τότσκα
Ερμηνεύουν οι: Πάνος Αναγνωστόπουλος, Απόστολος Λινάρδος, Παύλος Τάνης

 

info
Χώρος: Goethe-Institut Thessaloniki, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 66, Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα: Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στις 21:00
Παραστάσεις: Έως 28 Μαίου 2024 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Προπώληση εισιτηρίων:

Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ & πολυτέκνων
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6949150750, 6970623600