Το Feyrouz προσφέρει καθημερινά artisanal street food με σταθερή ποιότητα και χειροποίητη φροντίδα. Από την Τρίτη μέχρι και την Κυριακή σερβίρει συνταγές μαγειρεμένες με αγάπη και φροντίδα, που ταξιδεύουν από την Αντιόχεια μέχρι τον Βόσπορο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Iδρύθηκε το 2014 από μια 5-μελή οικογένεια χτίζοντας τα θεμέλια της ιδέας για ένα διαφορετικό και σύγχρονο φαγητό δρόμου στο κέντρο της Αθήνας, με μια ομάδα που ολοένα μεγαλώνει. Feyrouz είναι το όνομα της πιο διάσημης Λιβανέζας τραγουδίστριας, μιας φωνής που ένωσε τις διαφορετικές φυλές της Μέσης Ανατολής.

Feyrouz όμως είναι και το όνομα της μητέρας και μαγείρισσας, που πρεσβεύει το όνειρο και το εγχείρημα που ονομάζεται Feyrouz.

Σούρκι.
Mε συριακό ανθότυρο παραγωγής τους µε µπαχαρικά, ντοµάτα, πιπεριά Φλωρίνης και µαυροσούσαµο.
Το ναζίκ μπαϊλντί είναι μια πειραγμένη εκδοχή του ιμάμ μπαϊλντί με μελιτζάνες, φακές, ρεβίθια, αγριοκύμινο και ξερό κόλιανδρο.

Το Feyrouz επηρεάζεται από την εποχικότητα και την εντοπιότητα των πρώτων υλών του. Αξιοποιεί το terroir στο οποίο φιλοξενείται κι αυτό από το οποίο κατάγεται. Δουλεύει με σεβασμό τα υλικά του και διαμορφώνει το μενού του, ακολουθώντας τον κύκλο των εποχών. Το φυστίκι Αιγίνης, η κρητική μυζήθρα, ο κρασάτος κόκορας, η μαστίχα Χίου, το τσαλαφούτι και η λουίζα συναντούν εδώ το πετιμέζι ροδιού, το σουτζούκι, το πουλ μπιμπέρ, το ζάαταρ (αγριοθύμαρο Αντιοχείας), την κόκκινη φακή και το καβουρντισμένο αγριοκύμινο.

Μουχαλεμπί με γάλα, σταφίδες, μαστίχα, τριμμένο Ινδοκάρυδο και ροδόνερο και Ασουρές με σπασμένο σιτάρι, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα, μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς και πετιμέζι ροδιού.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Μητροπόλεως 125 & Νικηφόρου Φωκά 12

Τηλέφωνο
231 025 1773

Facebook | Instagram