Είναι γνωστό για τις εκπληκτικές παραλίες, τα γραφικά χωριά και τον πλούτο των ιστορικών μνημείων του.

Το όμορφο ελληνικό νησί της Κω έχει τον τίτλο του «πιο ηλιόλουστου μέρους στην Ευρώπη τον Μάιο», με μέση θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Daily Express.

Η Κως, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, είναι αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός χιλιάδων τουριστών και ένας από τους αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς για τους Βρετανούς.

Στην άκρη των Δωδεκανήσων, μια πανδαισία συναισθημάτων, εμπειριών και συγκινήσεων. Θεραπεία για την ψυχή, το σώμα και το βλέμμα. Στην Κω θα συναντήσετε ψηλόλιγνους φοίνικες, απέραντες αμμουδερές παραλίες και ιστορικά αξιοθέατα από διαφορετικές περιόδους και εποχές: αρχαιοελληνικά, ενετικά και οθωμανικά σε μια αρμονική συνύπαρξη.

Κως, η γενέτειρα του Ιπποκράτη

Γνωστή ως η γενέτειρα του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, η Κως μοιάζει σαν ένα υπαίθριο μουσείο. Αρχαία και μεσαιωνικά μνημεία, πολυάριθμοι αρχαιολογικοί χώροι και κτίρια που παραπέμπουν στην ιταλοκρατία δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό που μαγεύει τους τουρίστες και τους καλεί να το επισκεφθούν.

Mερόπη, Νυμφαία, Καρύς, Κως: όποιο από τα ονόματα, που του χάρισαν οι αιώνες και αν διαλέξετε, αυτό το εξωτικό νησί του Αιγαίου θα γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στο ημερολόγιο των διακοπών σας.

Το νησί κατοικείται από την αρχαιότητα και έχει διαμορφωθεί από πολλούς ξένους πολιτισμούς ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας σε αυτόν τον πλούτο ιστορίας και εικόνων του.

Πρόκειται για έναν προορισμό που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, αλλά είναι ιδιαίτερα ελκυστικός στους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Το νησί μπορεί να είναι πολύ πολυσύχναστο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου – αλλά αν θέλετε να αποφύγετε την «φασαρία»- ο Μάιος είναι μια εξαιρετική στιγμή για να το επισκεφθείτε, συμπληρώνει η βρετανική ιστοσελίδα.

Το νησί επισκέπτονται οικογένειες, παρέες φίλων και ζευγάρια που ελκύονται από την έντονη νυχτερινή ζωή, την τοπική κουζίνα, τις δραστηριότητες και τα όμορφα ξενοδοχεία. Διαθέτει εκπληκτικές παραλίες, γραφικά χωριά και πλούτο ιστορικών τοποθεσιών.

Μια πόλη νέα με πλούσια ιστορία

Μεγάλες πλατείες, φαρδείς δρόμοι με δενδροστοιχίες, πεζόδρομοι, μοντέρνα κτήρια, καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Μετά τους σεισμούς του 1933 η πόλη της Κω επανασχεδιάστηκε από τους Ιταλούς. Ωστόσο, η ίδια αυτή πόλη είναι προορισμός αξιοζήλευτος για όσους αγαπούν την ιστορία.

Τα αξιοθέατα πάμπολλα: Ανακαλύψτε το κάστρο των Iωαννιτών Ιπποτών, περιηγηθείτε τα τείχη της παλιάς πόλης που κτίστηκαν βιαστικά μεταξύ 1391-1396, για να συγκρατήσουν τον Σουλτάνο Βαγιαζήτ Α΄. Επισκεφτείτε τους αρχαιολογικούς χώρους του Λιμένος, της Αγοράς, της Μεσαιωνικής Χώρας, του κάστρου της Νερατζιάς και των δυτικών συνοικιών. Μη λησμονήσετε να δείτε τον πελώριο πλάτανο του Ιπποκράτη, με περίμετρο κορμού 12 μέτρων, που ο θρύλος λέει πως τον φύτεψε ο ίδιος.

Ατέρμονες παραλίες

Μετράτε; Σχεδόν κάθε παραλία της Κω φθάνει σε μήκος το ένα χιλιόμετρο! Το… πρώτο βραβείο θα το απονείμετε στην παραλία της Καρδάμαινας, με το υπέροχο τοπίο και τα καταγάλανα νερά. Θα σας ενθουσιάσουν ωστόσο και το εντυπωσιακό Μαστιχάρι, το Τιγκάκι, το Μαρμάρι, η Χρυσή Ακτή, ο Κέφαλος, ο Παράδεισος.