Για ακόμα μία χρονιά το Canteen Festival έρχεται για να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Για εννιά μέρες από 22 έως 30 Σεπτεμβρίου το πρώην Στρατόπεδο Μεγ. Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους θα γεμίσει με λαχταριστές street food γεύσεις, μουσική και πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες.

Γράφει η Χριστίνα Μισιρλή 

Δεκάδες καντίνες φαγητού και ποτού, που θα γεμίσουν τον χώρο, πρόκειται να προσφέρουν στον κάθε επισκέπτη μία μοναδική εμπειρία γεύσεων, με επιλογές οικείες αλλά και πιο ιδιαίτερες. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρχουν street food γεύσεις για όλα τα γούστα.

Η φετινή διοργάνωση θα έχει δωρεάν είσοδο και περισσότερες δωρεάν θέσεις πάρκινγκ, καθώς η επισκεψιμότητα προβλέπεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Παράλληλα, θα στηθούν ποικίλες δράσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, λούνα παρκ, παιχνίδια καθώς και πληθώρα δραστηριοτήτων για τους μικρούς  φίλους.

Το Canteen Festival έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Πανελλήνια Κοινωνική Δράση «Αξιοπρέπεια», η οποία θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ με δικό της υπαίθριο περίπτερο, ούτως ώστε όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει με όποιο ποσό επιθυμεί. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης αυτού του κοινωνικού έργου την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου θα διατεθούν ανταποδοτικά glow sticks, τα οποία θα εκπέμψουν το φως της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας για όλους τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη στήριξη μας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Thessaloniki Brand σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και τη Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση (ΚΔΕΔΑΜ) για τη μεγαλύτερη συμβολή στην ανάπτυξη, διάδοση και την προβολή της περιοχής στο πλαίσιο του πολιτιστικού γαστρονομικού πολιτισμού.

Πληροφορίες 

22-30 Σεπτεμβρίου
πρώην Στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου – Δ. Αμπλεκήπων Μενεμένης
Είσοδος ελεύθερη – Δωρεάν parking