Για δύο ημέρες, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου (16.00-21.00) και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου (11.00-22.00), θα ζήσουμε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ατμόσφαιρα από Ιταλική ανοιχτή αγορά.Το Street Food Italia 2018, θα περιλαμβάνει ιταλικά προϊόντα από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη αλλά και μαγειρική με αγαπημένες γεύσεις της Ιταλικής κουζίνας, που τόσο πολύ αγαπάμε, θα πρωταγωνιστούν στα πλαίσια του “Thessaloniki Food Festival” του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Ελληνικο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στην «Παγκόσμια Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας» (19-25/11) και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Από το μεγάλο αυτό Street Food Party δε θα μπορούσε να λείπει το δημοφιλέστερο ιταλικό cocktail, που έχει συνδυαστεί με στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης, το Aperol Spritz. Ιδανική επιλογή για ένα aperitivo στον κεντρικότερο πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης όσο θα περιηγούμαστε ανάμεσα στα stands με τις γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, τα φρέσκα ζυμαρικά, το risotto, τα τραγανά arancini, τα γεμιστά panzerotti, τη λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, τα ιταλικά burger, τα παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά- porchetta και mortadella, το παραδοσιακό ιταλικό παγωτό και τον καφέ espresso.

Το βράδυ, μάλιστα, του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί, στον χώρο της εκδήλωσης και σε διαμορφωμένο πάλκο, συναυλία (από τις 21.00) με μία ελληνο-ιταλική μουσική ομάδα παραδοσιακών ιταλικών τραγουδιών (Grikanta) της Μεγάλης Ελλάδας της Νοτίου Ιταλίας.