«Κάθε ταινία του Λεός Καράξ είναι ένα γεγονός. Κι αυτή εδώ παραδίδει όλα όσα υπόσχεται. Το «Annette» είναι το δώρο που όλοι όσοι αγαπούν ο σινεμά, την μουσική και την τέχνη, ήλπιζαν, αυτό που λαχταρούσαμε την προηγούμενη χρονιά. Το σινεμά του Καράξ είναι μια έκφραση των δυνατών αυτών πράξεων, της μυστηριώδους αλχημείας που κάνει το σινεμά την ίδια στιγμή μοντέρνο κι αιώνιο». Με αυτά τα τουλάχιστον ενθουσιώδη λόγια περιγράφει ο Τιερί Φρεμό, την ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ των καννών στις 4 Ιουλίου και η οποία θα συμμετάσχει και στο διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Από τα λίγα στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει γι αυτήν μέχρι σήμερα, η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται γύρω από έναν stand-up κωμικό του οποίου η σύζυγος –και τραγουδίστρια όπερας– πεθαίνει, κι εκείνος βρίσκεται να μεγαλώνει μόνος του τη δίχρονη κόρη τους, Ανέτ, η οποία έχει ένα απρόσμενο χάρισμα που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Το σάουντρακ της ταινίας υπογράφει το συγκρότημα των Sparks (τα μέλη του οποίου συμμετέχουν και στο σενάριο), ενώ το Amazon έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα για την κυκλοφορία της ταινίας στις ΗΠΑ. Δείτε το πρώτο τρέιλερ στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Πηγή: flix.gr