«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το Πάσχα και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών και αφού είχε προηγηθεί η συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επ’ αυτού, διευκρίνισε ότι «Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε γνωστό ότι «Θα γίνει γύρω από τον ναό».

Οι δηλώσεις του έγιναν στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και αποκάλυψαν μέρος των σχεδίων της κυβέρνησης εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιρρήσεις από πλευράς των ειδικών για την όποια «χαλάρωση» του lockdown, παρότι η κυβέρνηση φαίνονταν να επιδιώκει κάποια άρση των περιοριστικών μέτρων.

Έτσι, πλέον υπό την δεδομένη πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το τελευταίο σενάριο για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή (σ.σ. μπορεί και νωρίτερα) είναι τα εξής:

  1. Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού για όλους με τις γνωστές εξαιρέσεις (επιστροφή άπαξ σε τόπο κατοικίας κτλ)
  2. Αλλαγή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, πιθανώς με έναρξη του περιορισμού στις 22.00 και όχι στις 21.00 που ισχύει σήμερα
  3. Μεταφορά της Ανάστασης κάποιες ώρες νωρίτερα, πιθανώς στις 21.00

 

Πηγή: typosthes.gr