Βουνό με βουνό δε σμίγει – εκτός αν είναι το Μπέλλες και τα Κρούσια. Οι δύο οροσειρές σμίγουν, αγκαλιάζονται και χορεύουν στους γεμάτους ήχους της υπέροχης φύσης τους!

Και ανάμεσα σ’ αυτήν την αγκαλιά, βρίσκεται το μικρό, μαγευτικό, φιλόξενο Θεοδώρειο, που σαν κάτι από (ε)ξωτικό, με το ραβδάκι του ενώνει δύο νομούς, δύο ιστορικές περιοχές της Ελλάδας, το Κιλκίς και τις Σέρρες. Το Θεοδώρειο, που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ούτε στο χάρτη, είναι μέρος μιας πολυπολιτισμικής περιοχής που φιλοξενεί, πόντιους, ντόπιους,  Σαρακατσάνους, βλάχους, θρακιώτες, πολίτες του κόσμου και γειτνιάζει με τα Βαλκάνια.

Εδώ, στο (ε)ξωτικό Θεοδώρειο, για πρώτη φορά φέτος θα λάβει χώρα το 1ο Bellekroussia Festival – μία ωδή στην ομορφιά της φύσης, ένα κάλεσμα στην ελπίδα, μία δύναμη στο αύριο των ακριτικών περιοχών, μία κουκίδα στον χάρτη του κόσμου.

Την αρχή θα κάνουν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Βαγγέλης Γερμανός, που θα εμφανιστούν στο Θεοδώρειο Σερρών, το Σάββατο 03 Ιουνίου, με τη μουσική παράσταση «Η Μοναξιά μου πάει στα Μπαράκια».

Δύο από τους πιο καταλυτικούς δημιουργούς της δεκαετίας του ‘80 και του ‘90 που εξακολουθούν να παράγουν, και τα τραγούδια τους αναπνέουν ως σήμερα, συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή.

Από το «Μοναξιά μου όλα» στον «Κηπουρό», από το «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις» στο «Σε θέλω» αλλά και από τα «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη» και «Γιατί» στον «Απόκληρο» και την «Κρουαζιέρα», ο Φίλιππος και ο Βαγγέλης θα παρουσιάσουν τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, σε μια μουσική συνάντηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μαζί τους, τέσσερις  σπουδαίοι μουσικοί: O Χάρης Μιχαηλίδης στην κιθάρα, o Νίκος Σάλτας στο πιάνο, o Άκης Αμπράζης στο μπάσο και ο Αλέκος Κούρτης στα τύμπανα. Υπεύθυνος ήχου είναι ο Νίκος Παπάς.

 

info
Σάββατο, 3 Ιουνίου, στις 21:30 – Πλατεία Θεοδωρείου Σερρών
Τιμή εισιτηρίου: 15€,
Προπώληση:10€ (τα 100 πρώτα εισιτήρια) – 13€, στο viva.gr

Κερδίστε προσκλήσεις!
Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις!

Δήλωσε Συμμετοχή!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου (Επίθετο, όνομα, τηλέφωνο, email) στην παρακάτω φόρμα μέχρι και την Παρασκευή 2/6 στις 15:00 και θα λάβεις μέρος στην κλήρωση των τυχερών που θα κερδίσουν από μία πρόσκληση. Θα κληρωθούν 10 προσκλήσεις!

Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν κάτω από τη φόρμα συμμετοχής!

Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Οι τυχεροί είναι οι εξής:
Αγγελακούδη Ράνια
Χατζηαρχοντίδης Αρχοντής
Βρύζα Αναστασία
Πράμα Σοφία
Γερομήτρος Αθανάσιος
Αυγερινίδης Φώτης
Χαλκίδου Σταυρούλα
Σπανουγάκης Χρήστος
Καζακλής Χρήστος
Λόξα Ελένη

Οι νικητές δίνουν το όνομά τους στην είσοδο όπου θα υπάρχει guest list από το biscotto.gr.