Για να χτιστεί μία μεγάλη παράδοση, θα πρέπει σε κάθε εποχή να προστίθεται ένα νέο κεφάλαιο. Ένας από τους πιο αυθεντικούς φούρνους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι το Τιτάνια, που ζυμώνει και φουρνίζει ζεστό ψωμί – και όχι μόνο – από το 1935.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Το πρώτο στοιχείο που παρατηρεί κάποιος και στα δύο καταστήματα “Τιτάνια”, το παλαιότερο στην Καρόλου Ντηλ και το νεότερο στην Τσιμισκή (έναντι της ΧΑΝΘ) είναι ότι το προσωπικό γνωρίζει τις αγαπημένες συνήθειες των περισσότερων πελατών αλλά εξυπηρετεί με την ίδια ευχάριστη διάθεση όλους ανεξαιρέτως.

Το κατάστημα της Καρόλου Ντηλ έχει ανανεωθεί και αυτό τα τελευταία χρόνια και προσφέρει πλέον καφέ και ροφήματα καθώς και περισσότερα σνακ για το ξεκίνημα της ημέρας. Το ψωμί στα ξύλινα ράφια είναι μια εικόνα ρουστίκ που κρατάει κάτι από την παράδοση της επιχείρησης.

Το κλασσικό πλάι – πλάι με το σύγχρονο

Αρτοποιήματα, κουλούρια, βουτήματα, γλυκίσματα, cakes, τάρτες, παραδοσιακές πίτες, σάντουιτς, αφράτα τσουρεκάκια όλα παρασκευάζονται στα δύο καταστήματα και είναι πάντα φρέσκα. Το κουλούρι με γέμιση κρέμα ή πραλίνα είναι μία αγαπημένοι επιλογή πολλών πρωινών τύπων για να συνοδεύσει τον καφέ τους. Το τσουρεκάκι με πραλίνα ή σκέτο έχει πιστούς φίλους.

Οι χωριάτικες πίτες ξεχωρίζουν. Το φύλλο τους είναι πλούσιο, τραγανό και είναι αυθεντικά χωριάτικο, όχι “σαν” χωριάτικο. Όπως και τα σάντουιτς, που εξ αιτίας του ψωμιού τους, θα σε γυρίσουν πίσω στο μαμαδίστικο κολατσιό. Από συνδυασμούς, όπως κίτρινο τυρί και μορταδέλα έως πιο σύγχρονες ιδέες με BBQ sauce και αυγό, όλα με σπιτική φροντίδα. Μόνο έτσι οι σύγχρονες μέθοδοι συνδυάζονται με την αυθεντικότητα μιας μεγάλης παράδοσης.

Στο κατάστημα της Τσιμισκή μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας ή να κάνετε ένα διάλειμμα με καφέ και κάτι νόστιμο από τα παραπάνω, το οποίο μπορείτε να το απολαύσετε και στα τραπεζάκια έξω και στο ενιαίο stand στο εσωτερικό που “βλέπει” στο κτίριο της ΧΑΝΘ και στο μικρό διπλανό πάρκο. Θα είναι σίγουρα μια απολαυστική στάση που θα σας τονώσει και θα σας δώσει ενέργεια.

Το Τιτάνια είναι από εκείνες τις επιχειρήσεις που μας θυμίζει ότι το μεράκι και η αυθεντικότητα όχι μόνο έχουν αντοχές αλλά είναι βασικά συστατικά για οποιαδήποτε επιτυχημένη συνταγή.

Super foods στο Τιτάνια

Εκτός από τα αρτοσκευάσματα και τα αρωματικά ροφήματα, στο Τιτάνια έχετε την επιλογή να απολαύσετε 6 επιλογές από φυσικούς χυμούς, 4 smoothies και 4 energy bowls με βάση το γιαούρτι που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Φτιάχνονται την ώρα που τα παραγγέλνετε και αξιοποιούν superfoods που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βότανα, ταχίνι, μέλι, σπόροι, βρώμη, γκρανόλα είναι μερικές μόνο από τις υπερτροφές που θα σας χαρίσουν νόστιμα και υγιεινά γεύματα.

Cakes του ονείρου! 

Red Velvet, Carrot Cake και Bueno Cake που δύσκολα τους αντιστέκεσαι, μπορείτε να τα απολαύσετε ολόκληρα ή με το κομμάτι. Θα τα ερωτευτείτε με την πρώτη μπουκιά.

Χριστουγεννιάτικες γεύσεις

Δε θα απογοητευτείς με τις εποχιακές προτάσεις του Τιτάνια για τις μεγάλες γιορτές του χρόνου. Πλησιάζουν Χριστούγεννα και ας ξεκινήσουμε με τις κλασικές αξίες. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες που δεν είναι ποτέ αρκετά.

 

Καταστήματα Τιτάνια

Περιοχή
Κέντρο

Καρόλου Ντηλ 22
Τ:2310279879

Τσιμισκή 139
Τ: 2310220 985

Instagram
Titania Bakery