Ξεκινά την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης (TiSFF) και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017.

Το TiSFF – Thessaloniki International Short Film Festival δημιουργήθηκε το 2007 και είναι ένα φεστιβάλ που στόχο έχει την προβολή και προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας ταινίες (5 – 45 λεπτών), συμπυκνώνουν και καταγράφουν την πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό ή όποιο άλλο.
Το TiSFF είναι μία σταθερή διαφήμιση τής πόλης τής Θεσσαλονίκης στον πολιτιστικό χάρτη τής Ευρώπης και όχι μόνο. Η απόδειξη; Το TISSF έχει συμπεριληφθεί στα 44 καλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους τού πλανήτη, εκ των οποίων τα 27 είναι ευρωπαϊκά όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν – Φεράν, κ.ά.. Σημειωτέον ότι είναι το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκουςστην λίστα και στα 3 καλύτερα από όλες τις Βαλκανικές χώρες.

Τι θα δούμε φέτος

Για 11η συνεχόμενη χρονιά το «μικρό» φεστιβάλ της πόλης μας επιστρέφει, ανανεώνεται και μεγαλώνει. Με την υποστήριξη του Thessaloniki International Film Festival μεταφέρεται στην Αποθηκη Δ’ , Λιμάνι Θεσσαλονίκης και εμπλουτίζεται το Φεστιβάλ με παράλληλες εκδηλώσεις, parties, και masterclasses, όπως αυτό με τον Ρένο Χαραλαμπίδη (Ρένος Χαραλαμπίδης Masterclass in Filmmaking), το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το TiSFF πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη εδώ και 11χρόνια, και παρουσιάζει ταινίες μικρού μήκους υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, προωθώντας την τέχνη του κινηματογράφου και νέους δημιουργικούς σκηνοθέτες. Κατάφερε να ενταχθεί στη λίστα με τα 45 καλύτερα παγκοσμίως και τα 28 ευρωπαϊκά φεστιβάλ μικρού μήκους, αλλά και στα 3 καλύτερα από τις Βαλκανικές χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα προβολών και trailers ταινιών μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και στη σελίδα του στο facebook.

Info

2 Αίθουσες προβολών Cine Frida Liappa & Cine Tonia Marketaki (Αποθήκη Δ΄)
4 τρίωρες προβολές καθημερινά.
Ώρες προβολών: 17:00 – 20:00 & 20:30 – 23:30

Τιμές εισιτηρίων
1 τρίωρη προβολή: 5€
Ημερίσιο: 7€
Πενταήμερο: 25€
*μειωμένο για φοιτητές και δωρεάν για ανέργους με την επίδειξη κάρτας*

 

από έως
Cine News Θέματα