Τι θα φάμε σήμερα; Μια ερώτηση, χιλιάδες συναισθήματα! Αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να αποφασίσουν τι να μαγειρέψουν, αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και θέλεις αυτήν τη φορά να κάνεις κάτι διαφορετικό ή απλά αν λατρεύεις το κοτόπουλο, τότε η παρακάτω συνταγή είναι για εσένα!

Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, τα οποία μεγαλώνουν σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τρέφονται με αγνές, φυτικές τροφές, εξασφαλίζοντας την μοναδική, αυθεντική γεύση του ορεινού κοτόπουλου με σιγουριά, δίνουν την απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση!

Φαχίτας με κοτόπουλο

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

• 750 γρ. κοτόπουλο στήθος
• +1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1/4 φλιτζανιού κόλιαντρο φρέσκο
• 2+1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
• 1/4+1/4 φλιτζανιού χυμό λάιμ
• 1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο καυτερό
• 1+1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
• Aλάτι
• 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
• 2 κρεμμύδια μικρά κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
• 1 μαρούλι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1 αβοκάντο καθαρισμένο
• 1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 2 κουτ. σούπας ντομάτα φρέσκια τριμμένη
• 1/2 φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο ψιλοκομμένο
• 12 μικρές τορτίγιες έτοιμες ζεσταμένες στο φούρνο ελαφρώς

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το αλατίζουμε.
  2. Βάζουμε σε μπολ το αβοκάντο μαζί με το 1/4 φλιτζανιού λάιμ, τον πελτέ, τη 1 σκελίδα σκόρδο, το 1/2 κουταλάκι κύμινο, τη φρέσκια ντομάτα και το μαρούλι.
  3. Σπάμε με πιρούνι το αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
  4. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το τυρί. Σε άλλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τα υπόλοιπα λάιμ, κύμινο και σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο (αφού πρώτα αφαιρέσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη μαρινάτα από πάνω του) για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  6. Προσθέτουμε τη μαρινάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  7. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε πιάτο.
  8. Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  9. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το αβοκάντο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  10. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και ανακατεύουμε ξανά.
  11. Απλώνουμε τις τορτίγιες σε ξύλο κοπής και τις γεμίζουμε με την ανάλογη ποσότητα του μείγματος.
  12. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη

Γνωρίστε τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ΕΔΩ
Επισκεφτείτε τη facebook page των Κοτόπουλων ΠΙΝΔΟΣ ΕΔΩ