Στη Θεσσαλονίκη παρατηρούμε την εμφάνιση νέων ξενοδοχείων, συνήθως boutique hotels, ενώ είναι διαπιστωμένη πλέον η ραγδαία αύξηση των διαθέσιμων διαμερισμάτων μέσω της γνωστής εφαρμογής Airbnb. Μία από τις πλέον φρέσκες προτάσεις για διαμονή στην πόλη δεν ανήκει ακριβώς ούτε στη μία ούτε στην άλλη κατηγορία. Το ThessResidences, ένα concept φιλοξενίας, όπως μας εξηγεί η ομάδα του, που μας υποδέχτηκε πρόσφατα και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ. Γρηγόρη Σκαλιστήρα, ιδιοκτήτη του καταλύματος ThessResidences, ώστε να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Συνέντευξη στον Κώστα Γιάντσιο

Πως προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας του ThessResidences;
Μετά από δεκαετίες ενασχόλησης με κατασκευαστικά projects αλλά και πάμπολα ταξίδια στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, αισθάνθηκα την ανάγκη να δημιουργήσω έναν χώρο φιλοξενίας που θα εκφράζει τις προσωπικές μου αξίες στον τομέα αυτό, συνδυασμένες με τις εικόνες που είχα συλλέξει στο πέρασμα των χρόνων. Μελετήσαμε με τους συνεργάτες μου τα πιο επίκαιρα trends του Residential Hospitality στο εξωτερικό και το αποτέλεσμα της μελέτης μας ήταν τα ThessResidences. Στόχος μας ήταν ευθύς εξαρχής η δημιουργία ενός νέου καινοτόμου χώρου φιλοξενίας για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ποια στοιχεία διαφοροποιούν το ThessResidences από ένα ξενοδοχείο ή τα Airbnb διαμερίσματα;
Στον σχεδιασμό αλλά και στην επιλογή των υλικών δεν συμβιβαστήκαμε με την μετριότητα. Επιλέξαμε στιβαρά υλικά εξαιρετικής ποιότητας και παράλληλα δουλέψαμε εντατικά πάνω σε θέματα ενεργειακής οικονομίας και αυτοματισμών.
Δημιουργήσαμε χώρους άνετους, ευρύχωρους, υψηλής αισθητικής αλλά κυρίως λειτουργικούς. Τα διαμερίσματά μας, σπίτια ουσιαστικά, περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία της σπιτικής αίσθησης συνδυασμένα  με ξενοδοχειακές υπηρεσίες. Οι πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες με οικιακό φούρνο, μεγάλο ψυγείο, μηχανή εσπρέσσο, τοστιέρα, βραστήρα αλλά και όμορφο νοικοκυριό από σερβίτσια, κατσαρολικά και τηγάνια σε ωθούν σε μαγειρικούς πειραματισμούς.

Οι τεράστιες ντουλάπες μας εξοπλισμένες με συρταριέρες, θυρίδα, κρεμάστρες και αρωματικά εξυπηρετούν την οποιασδήποτε διάρκειας διαμονή. Τα κρεβάτια με ανατομικά, ορθοπεδικά, κορυφαίας ποιότητας στρώματα αλλά και τα ειδικά επιλεγμένα sofa beds, δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες ξεκούρασης και ύπνου. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με ένα καταπληκτικό Laundry Room, με πλυντήρια, στεγνωτήρια και σιδερωτήρια, ένα Fitness Room με εξαιρετικά όργανα, ένα Meeting Room που εξυπηρετεί έως και 10 άτομα σε συνδυασμό με Business Center αλλά και ένα ζεστό, ευρύχωρο, πολλαπλών χρήσεων σαλόνι με κουζίνα, διαφοροποιούν το Thess Residences από οποιοδήποτε άλλο κατάλυμα.

Οι τύποι δωματίων που διαθέτετε δείχνει ότι μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες διαφορετικών τύπων επισκεπτών (οικογένειες, millenials, business trips κ.α.). Ποιοι τύποι επισκεπτών δείχνουν μεγαλύτερη δυναμική στο ξεκίνημα;
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας δεχτήκαμε πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες. Τα ζευγάρια και οι οικογένειες ή μεγαλύτερες παρέες τα Σαββατοκύριακα και τριήμερα αλλά και επαγγελματίες που ταξιδεύουν για business  τις καθημερινές αποτελούν για το πρώτο αυτό διάστημα την πελατεία μας. Κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι ήδη έχουμε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες που μας προτιμούν.

Με ποια κριτήρια σχεδιάζετε τις υπηρεσίες που παρέχετε στους επισκέπτες σας;
Το βασικό μας κριτήριο είναι ότι θέλουμε να χαρίσουμε στον επισκέπτη ξεγνοιασιά, απόλαυση και αυθεντικές εμπειρίες!

Πώς αλληλεπιδράτε με τους επισκέπτες ώστε εκτός της διαμονής να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην πόλη και στα δρώμενά της;
Όπως προανέφερα η δημιουργία του προσωπικού σου Residence – Κατοικία ήταν ο στόχος μας. Όμως υπάρχει στοχευμένος σχεδιασμός για τις επιμέρους αγορές. Η ιστοσελίδα μας αλλά και οι οικοδέσποινες του καταλύματος βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους φιλοξενούμενους. Για παράδειγμα στον ξένο επισκέπτη που για πρώτη φορά έρχεται στην Θεσσαλονίκη προτείνουμε συγκεκριμένες διαδρομές για να γνωρίσει εύκολα και γρήγορα την πόλη. Επειδή το κτήριο έχει προυπάρξει ως βιοτεχνία που κατασκεύαζε μπρίκια, κατσαρολικά και άλλα τέτοια είδη, έχουμε φροντίσει όλα τα διαμερίσματα να είναι εξοπλισμένα με μπρίκια παραδοσιακά αλλά και οδηγίες παρασκευής ελληνικού καφέ, παρουσιάζοντας και τον ρόλο του καφέ αυτού στην κουλτούρα της ελληνικής μας καθημερινότητας. Ή ακόμη προτείνουμε σε ξένους και Έλληνες επισκέπτες να επισκεφθούν παραδοσιακά παντοπωλεία για να αγοράσουν τοπικά προιόντα και να τα μαγειρέψουν στην κουζίνα του διαμερίσματός τους. Έχουμε επιλέξει κάποιους ειδικούς προορισμούς μέσα στην πόλη που γοητεύουν τον φιλοξενούμενο και του αποκαλύπτουν τις ομορφιές της πόλης.

ThessResidences
Γλαδστώνος 20, Κέντρο, Θεσσαλονίκη

Phone: +30 2310 500 570
Fax: +30 2310 539 031
Mobile: +30 6981400012 / +30 6981400011
Email: [email protected]
[email protected]

Website: www.thessresidences.com

Facebook: Thess Residences

Instagram: thess_residences