Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για Παιδιά με Αυτισμό σάς προσκαλεί στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1) για να παρακολουθήσετε τη μίνι παράσταση «MAMA, ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ», την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Με την αρωγή των εκπαιδευτικών, του ειδικού προσωπικού του σχολείου, φοιτητών ειδικής αγωγής και γονέων, χρησιμοποιώντας την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου, τα παιδιά με αυτισμό έρχονται σε επαφή με τη θεατρική σκηνή, τις εικαστικές τέχνες και την μουσική της αξέχαστης ραδιοφωνικής Λιλιπούπολης.

Το Μαύρο Θέατρο

Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει πάνω στη σκηνή είναι η δημιουργία μιας οφθαλμαπάτης, που οφείλεται στους επιμελώς καλυμμένους καλλιτέχνες και στην απορροφητικότητα του φωτός που προκαλεί το μαύρο βελούδο. Έτσι, όταν εμφανίζονται οι άλλοι -ορατοί αυτή τη φορά- ηθοποιοί, διαδραματίζονται χορευτικές κινήσεις των έμψυχων. αλλά και των άψυχων όντων, χωρίς ο θεατής να καταλαβαίνει τι το προκαλεί αυτό. Το παιχνίδι με τις απίθανες και λεπτεπίλεπτες ισορροπίες, η τεχνική ακρίβεια ορατών και αοράτων προσώπων και η εκπομπή υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) κάνουν την παράσταση να μοιάζει με ένα ιδιότυπο φανταστικό τσίρκο. Και ενώ τα αντικείμενα έχουν τη δική τους ανεξάρτητη βούληση και ζωή, οι ηθοποιοί-χορευτές «αφηγούνται» στο θεατή την ιστορία τους μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της παντομίμας.

Ένα μικρό βήμα στο δύσκολο ταξίδι προς τη βελτίωση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και των ειδικών τους ικανοτήτων χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

*ευγενική συμμετοχή χορωδία Στ΄ταξης 1ου Δ.Σ. Ραιδεστού.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά για την ενίσχυση του σχολείου.

Θέατρο Παραστάσεις Things to do