Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια (webinar) πρώτων βοηθειών σε συνθήκες Covid-19, που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, διοργανώνει σήμερα (Δευτέρα 24 Ιανουαρίου), στις 30 Ιανουαρίου και τις 14 Φεβρουαρίου (18:00-21:30) ο ανθρωπιστικός οργανισμός KIDS SAVE LIVES (Τα παιδιά σώσουν ζωές).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο https://kidssavelives.gr/ekpaideusi/, στην ενότητα iSAVElives FREE: First REsponder Education.

Να σημειωθεί ότι Οργανισμός KIDS SAVE LIVES έχει εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα 92385 μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες και ανένηψαν 25 θύματα καρδιακής ανακοπής. Στο πλαίσιο των δράσεών του πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε 672 σχολεία, τοποθετήθηκαν απινιδωτές σε 154 σχολεία και κοινότητες.

«Μάθε κι εσύ πρώτες βοήθειες για να είσαι έτοιμος/η στο επείγον περιστατικό, μέσα από το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τους χρήστες του νέου App iSAVElives, το οποίο σύντομα θα διατεθεί δωρεάν», σημειώνουν οι διοργανωτές των διαδικτυακών σεμιναρίων.

Το σημερινό σεμινάριο είναι αφιερωμένο στην 24η Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης. «Στις 24 Ιανουαρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα εκπαίδευσης. Μια γιορτή που μας υπενθυμίζει τον ρόλο της εκπαίδευσης και των ευκαιριών που αυτή δημιουργεί, στην ανάπτυξη και την ευημερία του ατόμου και της κοινωνίας. Από την ημέρα ίδρυσής του, όραμα του ανθρωπιστικού οργανισμού «KIDS SAVE LIVES- Tα παιδιά σώζουν ζωές» είναι η εκπαίδευση, στη θεμελιώδους σημασίας δεξιότητα της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, κάθε πολίτη, μικρού και μεγάλου, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής θέσης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ποιοτική και ισότιμη εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων μας. Για να τιμήσουμε τη σημερινή ημέρα, οργανώσαμε δωρεάν εκπαίδευση πρώτων βοηθειών online, στις 18:00-21:30, σε συνεργασία με το Shook Radio 104,4», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

Οι στρατηγικοί στόχοι του Οργανισμού βασίστηκαν σε τέσσερις κύριους άξονες, με σκοπό την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής στην Ελλάδα:

1. Εκπαίδευση: διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ – Πρώτες Βοήθειες, Βασικές αρχές Πρόληψης και αντιμετώπισης Τραύματος σε σχολεία & τοπικές κοινότητες.

2. Απινιδωτές: διάδοση, τοποθέτηση και καταγραφή Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

3. Διάσωση: οργάνωση σχολείων και τοπικών κοινοτήτων, δημιουργία ομάδων Πρώτων Ανταποκριτών.

4. Τεχνολογία: χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και τη διάσωση.