Αθληθείτε οικογενειακώς προτρέπει το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, που διοργανώνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, το 1ο «Family Olympics» & «Family Run+Fun».

«Στόχος μας είναι η χαρά της συμμετοχής αλλά και φυσικά, να γνωρίσουν οι οικογένειες τα Ολυμπιακά αθλήματα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Το «Family Olympics» θα ξεκινήσει στις 17.00 στον Κήπο της Μεσογείου και στον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας, ακριβώς απέναντι από τους ναυταθλητικούς ομίλους και περιλαμβάνει γνωριμία με ολυμπιακά αθλήματα καθώς τοπικές αθλητικές ενώσεις και σύλλογοι, θα στήσουν γήπεδα όπου θα μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει τις δυνατότητές του.

Στη συνέχεια, στις 20.00, ακολουθεί το «Family Run», μια διαδρομή για οικογένειες, μήκους 1,5 χιλιομέτρου με αφετηρία τον ίδιο χώρο και τερματισμό στο γλυπτό «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με το «Family Fun», μια ανοικτή μουσική εκδήλωση, μπροστά στο άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου.

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το κόστος συμμετοχής στο «Family Run+Fun» είναι 8 ευρώ για κάθε οικογένεια έως τεσσάρων ατόμων και περιλαμβάνει το «αγωνιστικό» πακέτο (χρονομέτρηση, μετάλλιο συμμετοχής, τσάντα χορηγού και μπλουζάκι για κάθε δρομέα).

Όπως διευκρίνισε ο Στέλιος Αγγελούδης από το Ολυμπιακό Μουσείο, υπάρχει δυνατότητα 2000 συμμετοχών ενώ το κόστος των 8 ευρώ αφορά μόνο τη διαδρομή ενάμιση χιλιομέτρου και όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Πληροφορίες- εγγραφές συμμετοχής στα pr@olympicmuseum / 2310 968531 / http://familyrungreece.gr/index.php/eggrafi.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ