Με προϋπολογισμό 38 εκατ. ευρώ ξεκινά γυρίσματα η τέταρτη στη σειρά χολιγουντιανή ταινία «Tin Soldier», που θα γυριστεί σε ποσοστό 80% στη Θεσσαλονίκη και 20% στη Δράμα.

Με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τζέιμι Φοξ, ο Σκοτ Ίστιγουντ, η ταινία θα γυριστεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη ΧΑΝΘ, στο Φράγμα της Θέρμης, στην περιοχή της Χαλκηδόνας και στα στούντιο της Millennium Media στη Θέρμη.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιούνται για 50 μέρες, μέχρι τις 25 Ιουλίου. Μάλιστα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα γυρίσει σκηνές μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά προέκυψαν από τη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με τους παραγωγούς του φιλμ Steven Chasman και Keith Kjarval, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αλέξανδρου Θάνου.

Ο κ. Τζιτζικώστας αποκάλυψε επίσης ότι και οι τέσσερις κινηματογραφικές παραγωγές που πραγματοποίησαν γυρίσματα στην περιοχή έχουν αφήσει στην οικονομία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας περί τα 60 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης επισήμανε: «Το ‘Tin Soldier’ είναι η τέταρτη χολιγουντιανή ταινία που γυρίζεται στην περιοχή μας. Πρόκειται για ταινία δράσης, με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα του Hollywood, όπως ο Robert De Niro, ο Jamie Foxx, ο Scott Eastwood και πολλοί άλλοι αστέρες, που θα βρίσκονται στην περιοχή μας για τις επόμενες 50 μέρες, καθώς τα γυρίσματα θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 Ιουλίου. Η ταινία θα γυριστεί κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλονίκη σε ποσοστό 80% και το υπόλοιπο 20% στη Δράμα. Ο προϋπολογισμός της είναι 38 εκ. ευρώ και γυρίσματα προγραμματίζονται να γίνουν στη ΧΑΝΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Φράγμα της Θέρμης, στην περιοχή της Χαλκηδόνας και στα στούντιο της Millennium Media, στη Θέρμη. Κάθε μήνα που περνάει κατακτάμε το στόχο που έχουμε θέσει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα οφέλη για την τοπική οικονομία, για τις θέσεις εργασίας, για τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται είναι εξαιρετικά σημαντικά. Έχουμε υπολογίσει ότι και οι τέσσερις κινηματογραφικές παραγωγές που πραγματοποίησαν γυρίσματα στην περιοχή μας έχουν αφήσει στην οικονομία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας περί τα 60 εκ. ευρώ. Οι οπτικοακουστικές παραγωγές συνεπώς είναι μια ανερχόμενη δύναμη ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία, ακριβώς όπως το οραματιστήκαμε πριν από τρία χρόνια, όταν δημιουργήσαμε και λειτουργήσαμε πρώτοι στην Ελλάδα το Film Office. Μια δομή που βρίσκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια για να γυριστεί μια ταινία στην περιοχή μας. Για τη συγκεκριμένη ταινία αρχίσαμε την προεργασία εδώ και αρκετούς μήνες. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια όχι μόνο να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία ένα παγκόσμιο κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών, αλλά και να προβάλλουμε τον τόπο μας μέσα από τις ταινίες, επιτυγχάνοντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή μας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης απηύθυνε παράκληση προς τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους πολίτες στις άλλες περιοχές που θα γίνουν γυρίσματα, να δείξουν ανοχή, υπομονή και φιλοξενία, διότι τα γυρίσματα αναστατώνουν την καθημερινότητα και δημιουργούν ταλαιπωρία, αλλά όπως είπε «είναι για καλό». Επίσης, κάλεσε τις υπηρεσίες και τους φορείς, που εμπλέκονται να σταθούν δίπλα στην εταιρία παραγωγής και στους ανθρώπους που γυρίζουν την ταινία, για να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και εντός χρονοδιαγράμματος η παραγωγή.

Ο Keith Kjarval ευχαρίστησε για το ζεστό καλωσόρισμα τους Θεσσαλονικείς και τον Περιφερειάρχη. «Απολαμβάνουμε την παραμονή μας εδώ γιατί η Θεσσαλονίκη είναι πολύ όμορφη. Είναι η περιοχή που μπορεί να ζήσει κανείς και να κάνει ταινίες. Ο Περιφερειάρχης μάς υποδέχτηκε με θέρμη και με ανοικτές αγκάλες και μας βοήθησε να δημιουργήσουμε μια ποιοτική ταινία με ποιοτικούς ηθοποιούς. Το ταλέντο είναι εδώ», δήλωσε.

Ο Steven Chasman σημείωσε ότι είναι συναρπαστικό και σπουδαίο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. «Θα σας πω μια ιστορία: Όταν ξεκινήσαμε εδώ τον περασμένο Νοέμβριο είχε αρκετό κρύο και δεν ήταν αυτό που φανταζόμουν για την Ελλάδα. Ο Keith μου είπε: ‘Κοίτα είναι σαν να είμαστε στη Νότια Γαλλία. Οι Κάννες της Ελλάδας’. Και του είπα: ‘Είσαι τρελός; Δεν είναι οι Κάννες της Ελλάδας’. Αλλά τώρα που ξαναήρθαμε για πολλούς μήνες ο κόσμος, τα εστιατόρια, η κουλτούρα, αλλά και οι συνθήκες παραγωγής είναι πολύ ωραίες. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Η Ελλάδα προσφέρει πολύ ωραίες συνθήκες για να κάνει κανείς ταινίες. Υπάρχουν πολλές χώρες που θα μπορούσαμε να πάμε για τις παραγωγές, όπως η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία κτλ. Όμως εδώ έχετε ωραίες τοποθεσίες και πολύ διαφορετικές, με καταρράκτες, λίμνες και ωραία κτίρια. Είναι πολύ συναρπαστικό το ότι είμαστε εδώ και το χαιρόμαστε. Το 80% της ταινίας θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη. Η βασική μας έδρα θα είναι ο χώρος της ΔΕΘ. Μια από τις μεγαλύτερες μας προκλήσεις για την επόμενη φορά είναι να βρούμε πιο πολλούς τοπικούς συντελεστές για να συμμετάσχουν στην παραγωγή. Θέλουμε στο μέλλον να τους δώσουμε καλύτερες δουλειές και σε καλύτερες θέσεις», σημείωσε.

Για την ταινία υπογράμμισε ότι «θέλουμε να πετύχουμε το συνδυασμό μιας ποιοτικής ταινίας που θα συνδυάζει την εμπορικότητα. Είμαστε πολύ ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τόσο σημαντικούς ηθοποιούς».