Ο Αύγουστος δίνει σιγά σιγά τη θέση του στον Σεπτέμβριο και οι θεατρικές παραστάσεις επιστρέφουν δυναμικά. Έτσι, λοιπόν, όσοι είστε στη Θεσσαλονίκη την εβδομάδα που διανύουμε (27/8-02/9) μπορείτε να παρακολουθήσουμε υπέροχες παραστάσεις στα ανοιχτά θέατρα της πόλης. Δείτε παρακάτω για ποιες παραστάσεις πρόκειται:

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Ορέστεια του Αισχύλου

Ο Αγαμέμνων, το πρώτο έργο της τριλογίας, είναι η αρχή μιας πολυεπίπεδης θεατρικής σύλληψης, που με όχημα το μύθο του Τρωικού πολέμου ρίζωσε στο παρόν που γράφτηκε (την Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ.) και από τότε ριζώνει σε κάθε παρόν. Μετά από δέκα χρόνια ο βασιλιάς επιστρέφει από τον τρομερότερο των πολέμων νικητής για να δολοφονηθεί στο σπίτι του από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα. Δέκα χρόνια αναμονής για ένα τέτοιο έγκλημα.

Πληροφορίες
Τρίτη 27 Αυγούστου


Μερκούρεια 2019

Τα 25α «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ» άνοιξαν αυλαία την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019. Το διάστημα αυτό, το Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές (Κ.Κουν 13) θα αποτελέσει τη σκηνή-βήμα όπου τέσσερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το ΚΘΒΕ και οι δημοτικές σκηνές του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παρουσιάσουν τις φετινές θεατρικές παραγωγές τους, που τις χαρακτηρίζει η υψηλή ποιότητα, προσκαλώντας το κοινό να περιδιαβεί στους δρόμους της Τέχνης, του Θεάτρου και του Πολιτισμού.

Πληροφορίες

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

► «Επταπύργιο- Ένας αιώνας σε μια μέρα 1899-1989»

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

► «Ράφτης κυριών» του Φεϋντώ


Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας 

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του WilliamShakespeare το“Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας» – σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας- σε μια παράσταση που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με Μαρία Πενταγιώτισσαπρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.

Πληροφορίες
Τετάρτη 28 Αυγούστου


Ικέτιδες

Μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με μια εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη για τον πόλεμο, τους νεκρούς του, την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια, την πίστη και τη γυναικεία αντοχή.

Πληροφορίες
Παρασκευή 30 Αυγούστου


Μαρία Πενταγιώτισσα

Ένα από πιο αστεία, σχεδόν σπαρταριστά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, γραμμένο στον προσφιλή του 15σύλαβο. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά.

Πληροφορίες
Κυριακή 1 και Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου