Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε ρυθμούς εκλογών και όλα να κινούνται γύρω από αυτό το γεγονός, ωστόσο, για όσους οι μέρες δεν κινούνται γύρω από τις εκλογές, η Θεσσαλονίκη έχει ετοιμάσει διάφορες δράσεις για να σας βγάλει από το σπίτι και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας για το τριήμερο που ακολουθεί (5-7/7). Ρίξτε μια ματιά και βρείτε τη δική σας αγαπημένη.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Θερινό σινεμά στο Σινέ «Παράδεισος» και στο Σινέ «Άλσος» 

Εκεί που αρχίζουν τα πρώτα πέδιλα και οι περίπατοι με φεγγάρι, εκεί που το μπουφάν αντικαθίσταται από ένα ζακετάκι για τη ψύχρα, εκεί που η Θεσσαλονίκη καίει το πρωί και το βράδυ σού προσφέρει απλόχερα την ευχάριστη δροσιά, κάπου εκεί ανοίγουν ξανά οι Δημοτικοί Θερινοί Κινηματογράφοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ


99 Hours on View Photography Exhibition 2019 Stereosis

Για δέκατη πέμπτη χρονιά το φωτογραφικό κέντρο Stereosis σας προσκαλεί στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τον διακριτικό τίτλο “Stereosis 99 hours On View” και παρουσιάζει ως κεντρικό της άξονα τη δουλειά 90 νέων φωτογράφων της πόλης.

Οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο σημείο της νέας παραλίας “ Ο Κήπος του απογευματινού ήλιου”, ενώ κατά την διάρκεια των 99 ωρών την έκθεση θα συνοδεύουν παράλληλες δράσεις.


Sani Festival 2019

Για άλλη μια χρονιά ο σημαντικότερος πολιτιστικός θεσμός ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην
Ελλάδα, το Sani Festival 2019, ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία στο λόφο της Σάνης, όπως πάντα με αποκλειστικές μετακλήσεις από τη διεθνή μουσική σκηνή και σημαντικές νέες, αλλά και καταξιωμένες από την ελληνική μουσική σκηνή. Ξεκίνησε το 1992 στο Λόφο της Σάνης και από τότε αποτελεί σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας – και όχι μόνο.


«Θεσσαλονίκη. Η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη. Restart»

Επιστρέφει, με βραβεία στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών η έκθεση «Θεσσαλονίκη. Η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη. Restart» έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Η έκθεση, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2018, δίνοντας την ευκαιρία σε πάνω από 4.000 επισκέπτες να ταξιδέψουν ξανά στην εποχή της Ρωσικής Πρωτοπορίας, υπήρξε η αφορμή ώστε το μουσείο να βραβευτεί ως το ‘Μουσείο της Χρονιάς’ από το The Art Newspaper Russia τον περασμένο Μάρτιο στη Μόσχα, ενώ την ίδια περίοδο 400 και πλέον έργα της συλλογής Κωστάκη εκτίθεντο στο Sakip Sabanci Museum Κωνσταντινούπολη, στην έκθεση ‘Dreaming the Future. Russian Avant-Garde Art and Design’, η οποία βραβεύτηκε, επίσης, ως η καλύτερη για το 2018 στην Τουρκία από τους πολιτιστικούς συντάκτες της εφημερίδας Hürriyet.


Summer Swing – Dance & Music

Καλοκαιράκι, θάλασσα, παραλία και χορός με Swing – Jazz – Blues – Rock & Roll είναι αχτύπητος συνδυασμός και για βόλτα, έξοδο, χαλάρωση, ανάπαυλα στην πόλη. Το πρόγραμμα θα τροποποιείτε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.